Аферисти спробовали обдурити пенсіонерку

08.01.2013 21:57   -
Автор:

Цьогорічне Різдво пенсіонерка Гертруда Карлівна довго пам'ятатиме. Незвані гості завітали до неї сьомого січня, о другій половині дня.

Гертруда Бондаренко пенсіонерка

-Я открываю дверь, кто там, спрашиваю. Слышу – мужской голос. Ну, думаю, кто-то из соседей. Открываю – стоят два парня. Один высокий светлый, а второй маленький.

Невідомі представилися співробітниками третьої поліклініки, і запропонували пенсіонерці поміряти тиск та провести медогляд на дому.

Гертруда Бондаренко пенсіонерка

-А потом он говорит:"Вы пройдете со мной вниз".
-А еще посмотрел колени. И сказал "у вас колени больные"
и говорит: " вниз опустимся". А потом: "Вы что боитесь?" Я говорю: "Да я ничего не боюсь".
И говорит: "Ну, а парень здесь останется". А двери открытые.

Та на вулицю з молодиками жінка йти відмовилася. Хоча вони наполягали.

Гертруда Бондаренко пенсіонерка

-Ну а тут вышел мой сын: " В чем дело?"- говорит- "В чем дело?" Он у меня здоровый такой. А они сразу и пошли.

Хто це був, жінка не зрозуміла, але злякалася. Тому вирішила подзвонити у свою ветеранську організацію та про все розповісти.

Галина Шашкова голова первинної ветеранської організації №194 у Фрунзенському районі

-Мы сразу обзвонили всех своих вот таких ветеранов, ну все 600 человк не обзвонишь. Поэтому я позвонила в райисполком к дежурному, а он обратился к оперативному дежурному по району и вечером ко мне пришла милиция и я написала заявление по этому поводу.

Це не перший випадок, розповідають у ветеранській організації, коли шахраї під виглядом соціальних або медпрацівників проникають та намагаються пограбувати квартири пенсіонерів. За останні три роки таких ситуацій було більше десяти. В міському управлінні соціального захисту населення рекомендують кілька простих правил, яких варто дотримуватися, щоб не стати жертвами шахраїв.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Если в дверь позвонил абсолютно незнакомый человек и представился социальным работником, я думаю, для начала его просто не стоит впускать, навести справки, позвонить своему социальному работнику, позвонить в территориальный центр. Учитывая такую ситуацию, я хочу обратиться ко всем харьковчанам, будьте бдительны, внимательны, осторожны, никого чужого в дом не пускайте, сейчас начнутся все эти колядки, чтоб вы были в этом плане внимательны и понимали, кому вы открываете дверь.

Також Світлана Горбунова-Рубан нагадує, кожен соціальний працівник має при собі відповідне посвідчення, яке зобов'язаний предявляти за першою вимогою.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия