Адвокаты Кернеса: Люди, которых допрашивает суд, не являются свидетелями по делу

28.03.2016 16:50   -
Автор:
Київський райсуд Потлави. Тут продовжують допитувати свідків з боку обвинувачення у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Цього разу на запитання учасників процесу відповідали колишній співробітник ДАЇ та правоохоронці, які і досі працюють в поліції. Щоправда, чоловіки розповідають виключно про ДТП, яке сталося у Харкові 26 січня 2014 року.  
 
Юлія Плетньова адвокат Геннадія Кернеса 
 
Очевидно, что было какое-то дорожно-транспортное происшествие по улице Новгородской, 22. Однако, каким образом данное ДТП относится к рассмотрению данного дела в суде – нам не известно.
 
Тож адвокати Геннадія Кернеса вважають: допитуваних на цьому засіданні чоловіків свідками взагалі назвати важко. І витрачаючи час на їхній допит, прокуратура не встановлює істину у справі, а навпаки, затягує її розгляд та тисне на свідків.
 
Юлія Плетньова адвокат Геннадія Кернеса
 
Оказывается давление, прямое давление на всех свидетелей. Во-первых, действительно, проверяют профпригодность тех или иных специалистов к той службе, которую они ранее несли. В свою очередь, задаются одни и те же вопросы, которые мы расцениваем как давление на свидетелей. С целью вынудить его дать те ответы, которые необходимы именно прокуратуре.
 
Допит чоловіків завершили за три години. Тож у справі оголосили перерву. За тиждень – 4 квітня – у судовій залі чекатимуть наступних свідків. А їх з боку держобвинувачення більше 7 десятків.