Адвокаты Кернеса: кровь на салфетке – главном вещдоке в деле Кернеса, может принадлежать любому мужчине с III группой крови

11.06.2018 15:12   -
Автор:
Власне, саме тієї серветки, на якій, зі слів обвинувачення, повинні бути краплі крові потерпілого – Сергія Ряполова. Під присягу судмедексперт постав у форматі відеоконференції. Та ні перебої зі світлом, ні відеозв'язок не завадили адвокатам Геннадія Кернеса виявити ряд важливих деталей та фактів, які значно прояснили ситуацію. Як із самим головним речовим доказом, так і з самою експертизою. Єдине, що точно підтвердила експерт, кров на серветці людського походження. Та чи вона належить конкретно потерпілому Ряполову, з'ясувати на досудовому розслідуванні не змогли. Бо для цього потрібно було провести аналіз ДНК. Роблячи висновки експертизи, що краплі крові Ряполова, зазначила експерт, керуваласася припущеннями. 
   
Юлія Плетньова адвокат Геннадія Кернеса 
 
Салфетка и кровь могли принадлежать кому угодно, любому мужчине с третьей группой крови. Это все. Два следователя Генеральной прокуратуры, которые были допрошены, нами было установлено  нарушение УПК в процессе расследования данного дела. А именно определение Печерского райсуда о проведении временного доступа к информации мобильной связи, выдано было конкретно следователю Зубкову, однако в нарушении ст. 164 УПК проведено было следователем Бесчастным.