Адвокаты Геннадия Кернеса: надеемся, что прокуроры, все-таки, одумаются и появятся на судебное заседание

03.07.2018 16:53   -
Автор:
Другий день поспіль в Київському райсуді Полтави, де розглядають справу Геннадія Кернеса, ні потерпілих, ні сторони обвинувачення. Присутні лише адвокати Геннадія Кернеса та двоє охоронців, які спільно з міським головою проходять в справі, як підозрювані. Прокурори знову не приїхали. У своїх заявах повідомляють, не можуть долучитися до процесу, бо зайняті. І це при тому, що наразі у суді перейшли вже до стадії дебатів. 
 
Лідія Ізовітова адвокат Геннадія Кернеса 
 
Обвинувачення в цьому кримінальному провадженні є публічним. І його підтримує від імені держави, саме від імені держави, 19 прокурорів. Вони були призначені саме для судового розгляду цього кримінального провадження заступником генерального прокурора України, паном Говдою. Ми із 19 бачили 3-х певний час, потім двох : Ганілова та  Ємця.  І незважаючи на клопотання, які заявлялися і прохання, щоб всі прокурори, які заявлені в цій справі брали в ній участь і висловлювали свою власну позицію, цього не сталося. Хоча, по КПК, 1 з 19 може висловити свою загальну позицію. Ми не віримо в те, що 1 із 19 хоча би прокурорів не може  прийти в судове засідання  і виступити в дебатах. У зв'язку з тим, що Генеральній прокуратурі відомо про засідання на вчорашній день, на сьогоднішній день, то виникає питання, що означає неявка прокурорів, неявка представників державного обвинувачення в суд. Тому я сьогодні висловлюю таку думку, що фактично державне обвинувачення – прокуратура відмовилася від обвинувачення, або має намір від нього відмовитися. Інакше такі дії, інакше розцінювати я не можу.      
 
Щодо самих потерпілих, то і їх зацікавленість в розгляді кримінального провадженні, вважають адвокати Геннадія Кернеса, – згасла. Олександр Кутянін на засіданні з'являється раз на рік. Сергій Ряполов, навіть не інформує суд, з яких причин він не може долучитися до судового процесу. Адвокати Геннадія Кернеса кажуть, і самі намагаються повідомити адвокатів потерпілих про дати суду. Та по факту виявляється, що даремно. 
 
Лідія Ізовітова адвокат Геннадія Кернеса 
 
Суд також може розглядати цю справу саме без самих потерпілих, а також без їх представників. 
 
Адвокати Геннадія Кернеса, не пропустили ще жодного засідання. Кажуть, готові до дебатів. Тому в Полтаві чекають на прокурорів, щоб ті все ж висловили думку обвинувачення, як то і вимагає процедура. 
 
Лідія Ізовітова адвокат Геннадія Кернеса 
 
Думаю, що найближчим часом, всеж-таки схаменуться прокурори і з’являться в судове засідання. Я не думаю, що Юрій Віталійович Луценко, погладить їх по голові.  Я впевнена, що він про це не знає.  Впевнена, що певним чином він відреагує на те, що прокурори, які мають бути в судовому засіданні, і не з’являються, він відреагує на те, щоб були певні наслідки. 
 
Через черговий зрив засідання суду в справі Геннадія Кернеса, в зв'язку з неявкою сторони обвинувачення, в суді оголосили перерву до завтра – 4 липня.