Адресна гуманітарна допомога в Харкові. Як оформити і, хто може на неї розраховувати

15.03.2023 17:21   -

Валентині Іванівні – 87. Каже: переживає вже другу війну. Від початку повномасштабного вторгнення рф залишалася в Харкові й чітко пам’ятає ті найскрутніші, перші, місяці. Тоді район безупинно бомбили по 4 години – окупанти випускали ракети та авіабомби.

ВАЛЕНТИНА ГРУШЕВСЬКА ПЕНСІОНЕРКА
Я лежала на кровати и молила Господа: «помоги, помоги». Я лежала, открыто окно было. Так стенка у меня мебельная – все дверки открывались.

Жінка згадує: тоді більшість крамниць були закриті, а виходити на вулицю – зважувався не кожен. Тож неабияк допомагали волонтери та адресна гуманітарна допомога від міста.

ВАЛЕНТИНА ГРУШЕВСЬКА ПЕНСІОНЕРКА
Это удобнее, потому что я не подниму сумку. Я на третьем этаже, еле хожу. Я же только мусор выносить выхожу. Вообще не ходячая.

І таких, як Валентина Іванівна в Харкові зараз – тисячі. Пенсіонери, старші за 80 років, багатодітні родини, самотні матері, маломобільні групи населення, – щотижня адресну гуманітарну допомогу отримують більше 2,5 тисяч містян.

ОЛЕНА КУЗНЕЦОВА ПЕНСІОНЕРКА
Разве я могу идти? У меня давление 100/60 вчера. Я еле вчера сходила пенсию получить. У меня катаракта – одним глазом скоро не буду видеть, другой – надо оперировать. Аритмия, два инсульта, инфаркт. Все на лекарствах.

Оформити заявку на адресну гуманітарну допомогу можна за телефоном 15-35. Чекати на продуктовий набір доведеться не більше тижня.

АНАТОЛІЙ БЕССОНОВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА КУ «ОФІС РЕФОРМ ХАРКОВА»
С первого дня полномасштабного вторжения мы занимаемся адресной доставкой гуманитарной помощи. Почему это – адресная доставка? Поскольку это – пожилые взрослые люди, которым тяжело передвигаться, они не в состоянии это сделать самостоятельно. Мы привозим им непосредственно под дом или заносим в квартиру, если это – маломобильные люди.

Набори намагалися зробити збалансованими, кожен розрахований на місяць, додає Анатолій Бессонов. Та акцентує: для повторного отримання такої гуманітарної допомоги – необхідно оформлювати відповідні заявки раз на чотири тижні.

ОСТАННІ НОВИНИ