А за вікном то дощ, то сніг. До Першої столиці знов завітала негода

25.03.2013 20:29   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Вона знову повернулася в Україну сніговими заметами та шквальним вітром. Зима. Вона не хоче здавати свої рубежі. Щоб її проводити за народними традиціями в Україні спалили не одне її опудало. З'їли не одну тисячу млинців. За допомогою люди навіть зверталися до тварин-віщунів. (видео с байбаком "Весна будет через 6 недель". Але і тут – промах. Столицю зима взяла в снігову облогу. Кілометрові затори, громадський транспорт зупинився. Щоб врятувати ситуацію була залучена військова техніка.

А це вже вулиці Першої столиці. Двірники вже як другий день розгрібають снігові завали. Кажуть, про сильні опади знали завчасно. Тому і вдалося підготуватися.

Світлана Рибнікова начальник дільниці № 7 КП "Харківблагоустрій" Дзержинського району

-На утро в воскресенье все были подготовлены – инструмент, люди в семь часов утра уже все были на работе. Все дворники как пионеры – молодцы, сработали хорошо. Очищали тротуары, проходы к общественному транспорту, выходы из подъездов – первоочередное, потому что снега намело очень много.

Снігу багато, говорить начальник дільниці, а от прибирати все це доводиться малій кількості людей. Жінка скаржиться, зі ста відсотків працівників – штат на її ділянці укомплектований всього майже на сорок відсотків. Але намагаються працювати з усіх сил.

Василь пенсіонер

-Всё-таки местные власти в лице мэра Кернеса уделяют этому внимание – серьёзное. Дворники работают, с утра тротуары прочистили к домам, вообщем молодцы.

Зінаїда пенсіонерка

-Сносно вполне. Вы же видите по улицам всё подметено с самого утра, лёд весь долбится, сносится с дороги и так далее. Если по пятибальной системе по старой, я бы сегодня дала "4" . На пятёрку они… мы сами никто на пятёрку потянуть не можем, мы не в состоянии потянуть. Но они стараются изо всех сил. Это видно.

Але є місця в місті, говорять харків'яни, де поприбирали сніг не дуже вже і добре.

Валентина пенсіонерка

-Особенно по центру дорожки почищены. Я живу на Салтовке у нас нет. Ни дорожки не почищены, ну дороги… я на дороги не обращаю внимания потому что я не езжу на машине.

Ірина бухгалтер

-На дороге почищено, а в микрорайонах снежок лежит. На межрайонных дорогах. А так в среднем можно пройти, можно проехать.

Олександра адміністратор

-Я сама живу на Новых домах поэтому могу сказать с точностью это, сегодня сама ехала на работу.

Все буде і там почищено, запевняють двірники. І роботи їм в такому режимі вистачить ще на кілька днів, кажуть синоптики. Бо опади ще будуть, але вже не такі значні. Циклон, який прийшов в Україну з Балкан і приніс снігову погоду пішов на Росію.

Валентина Муратова провідний синоптик харківського гідрометцентру

-С 30 марта мы ожидаем вынос тёплого, влажного воздуха с запада, а так же будет проходит атмосферный фронт будет связанный с циклоном, который будет зарождаться в районе Италии и смещатся на северо-восток. И вот уже харьковская область будет в тёплом, влажном воздухе.

Стовпчик термометру, кажуть синоптики, показуватиме від п'яти до десяти градусів тепла вдень. Але вночі можлива і нижча температура.

Ігор Бескровний