97% пациентов в районах области положительно высказались о подписании деклараций с семейными врачами

29.03.2018 13:41   -
Автор:
Стан готовності медичних закладів регіону до початку впровадження медреформи обговорили під час розширеної наради Управління охорони здоров'я ХОДА. Учасниками заходу стали близько 700 медичних працівників з усіх районів області.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Зміни, що відбуваються у сфері охорони здоров’я, вимагають проведення активної та всебічної роз’яснювальної роботи. Причому не лише серед пацієнтів, але й серед лікарів та медичного персоналу. Саме з цією метою на Харківщині ми вже провели та продовжуємо реалізовувати низку інформаційних заходів, а також тематичних семінарів та нарад. Маємо донести суть медичної реформи та план дій на найближчий час кожному громадянину, щоб уникнути будь-яких непорозумінь чи панічних настроїв. 
 
На Харківщині для лікарів та медичних працівників було організовано навчальні курси, що допоможуть їм працювати в електронній системі. Закуплена необхідна комп’ютерна техніка. 
 
Михайло Черняк заступник голови Харківської облдержадміністрації
 
Не зря на эту отрасль обратил внимание президент. Сделал приоритетом развитие "первички", а в частности сельской медицины. Я хочу сказать, что на уровне области губернатор персонально этот вопрос изучает, контролирует и детально его ведёт. По районам области это можно сделать проще отчасти потому что есть доступность и понимание и присутствие врача возле людей. Я лично проехал, в последнее время, ряд амбулаторий по нескольким районам и там есть позитивная динамика, которую я вижу. И некоторые врачи уже имеют условно по 1000 – 1500 пациентов. 
 
Заступник керівника області наголосив на важливості якісного впровадження реформи та закликав лікарів докласти максимум зусиль, щоб якомога швидше перейти до роботи за новою системою. На даний момент в області функціонують 36 центрів медико-санітарної допомоги, до складу яких входить 828 підрозділів первинної ланки: 334 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини. З них 247- у сільській місцевості та майже 500 ФАПів.