96% жилого фонда Харькова готово к отопительному сезону!

01.09.2018 20:46   -
Автор:
Вже за два тижні житлові будинки Харкова, будуть повністю готові до нового опалювального сезону. Наразі ж рівень готовності  – 96 відсотків. На цьому наголосив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, під час щотижневої наради з підготовки до зими.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Большая работа была проведена всеми службами. И "ХТС" и "Харьковгорлифт" и "Харьковводоканал". Поэтому все службы сработали здесь на довольно высоком уровне. Я думаю, что буквально неделя-полторы и мы закончим полностью и выйдем на 100 процентный  показатель по подготовке внутридомовых сетей к прохождению отопительного сезона.
 
Стосовно гарячої води, то є певні відставання від графіку, зокрема у Шевченківському районі міста Харкова. Наразі там близько 100 будинків без гарячої води.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Этот вопрос не критичен. Мы так сбалансировали сегодня свою работу, что вначале мы делали полностью подготовку по системе отопления и потом полностью переходим по подготовке всего города по горячей воде, в том числе и Шевченковский район. 
 
А от освітні установи та заклади охорони здоров'я до зимового періоду вже готові всі. Дорожні служби готують техніку для очистки шляхів, зокрема закуповують зимові шини, а також піщано-сольову суміш. Також у Харкові йде активна робота десь з підготовки, а десь із заміни магістралей "Харківських теплових мереж" за рахунок коштів Світового банку.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Все договора уже подписаны, финансирование полностью Мировой банк обеспечивает, уже изготавливается труба и уже в ближайшее время она будет доставлена, в город Харьков. Мы уже не ждем этого, мы активно начали работу по подготовке к замене магистрали.
 
В рамках підготовки до осінньо-зимового періоду також перевірять ливневу каналізації, а де потрібно очистять. Відповідне доручення дав комунальникам перший віце-мер Ігор Терехов 
 
Така робота потрібна, аби не повторилася ситуація, подібна до Києва, та Львова. Там, у середині серпня пройшли зливи і як результат, вулицями текли ріки, в яких плавали авто. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Я действительно дал поручение еще раз проинвентаризировать и прочистить все ливнеприемники, все ливневые коллектора с тем, чтобы  в сезон дождей у нас не случилось подобной ситуации. Город Харьков, единственный город в Украине, который так много строит сегодня ливневой канализации. Мы, буквально, в центральной части города, которая у нас страдала, очень много построили ливневой канализации, огромных коллекторов. 
 
Окрім центральної частини, додав перший заступник Харківського міського голови, також ливневі колодязі та каналізацію будували і в районі вулиці Отакара Яроша,  і в Немишлянському районі, а також там, де грунтові води знаходяться дуже високо. До таких належить і площа Павлівська, де повністю заливали бетонну плиту, а потім вкладали кілька шарів асфальтобетону. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Такое же проектное решение мы получили сейчас и поначалу Московского проспекта. И тоже будем заливать там плиту, и тоже ставить ливнеприемники,  ливневую канализацию, коллектора, для того чтобы отвести грунтовые воды и отвести воды во время периода подтопления, периода дождей и периода таяния снега активного.