9-летней харьковчанке Дарье Горбенко необходима помощь

22.11.2016 15:13   -
Автор:
Дар"я з народження прикута до ліжка. В неї генетичне захворювання "Спинальна м"язова атрофія", що з роками ускладнюється ще й і проблемами з легенями. Тож нещодавно дівчинку спіткав ще один недуг – обструктивний бронхіт. Два місяці вона провела в реанімації на апараті штучного дихання. І тепер, за вироком лікарів, все життя носитиме трахеостомічну трубку. Мати дівчинки завжди поруч, адже чи не кожні 5 хвилин доводиться проводити процедуру по відкачуванню мокротіння. І так щодня клопоти, а ще постійні фінансові витрати.  
 
Ганна Горбенко мати хворої дівчинки 
 
Мы потратили в пределах 50 тысяч гривен. И теперь нам приходится покупать бутылочки, баночки, воду, зонды и памперсы. Тяжело, потому что работает только муж, я не работаю, я с ребёнком. После реанимации, всех этих событий, она лежит, не сидит, не разговаривает, из-за трубки нет возможности говорить.
 
Все життя Дар"ї проходить у 10 квадратних метрах кімнати в комунальній квартирі. Місця настільки мало що не можливо замінити навіть ліжко, з якого дівчинка вже давно виросла. Замість письмового та обіднього столу тут стілець для немовлят. Поруч завжди складене інвалідне крісло, тому що ніде пересуватися. А ось на цьому дивані, після того як застеляють клейонкою, проводять водні процедури.  
 
Ганна Горбенко мати хворої дівчинки 
 
Квартира коммунальная, службы общие. Ванна не отапливается, она в ужасном состояние. Выносить ребёнка туда нужно на руках, но там негде её ни положить, ни посадить. Нет горячей воды, холодно. Поэтому мы всё делаем в комнате, купание в том числе. 
 
А ще кімната розташована на горищі п"ятиповерхівки, де немає ліфту. Тому спустити Дар"ю на вулиці неймовірно складно. Тож, дівчинка практично ізольована від світу. Навіть з маленького віконця видно самі тільки покрівлі прилеглих споруд. Поступово, зізнається Ганна, страх перед страшним діагнозом доньки змінюється на відчай перед безпорадністю. Втім, зазначає, надія все ж таки ще є. 
 
Ганна Горбенко мати хворої дівчинки 
 
Мы стоим на первоочередной очереди. Конечно мы надеемся, что нам помогут и жильё мы как-то поменяем. Первый этаж нам нужен, хотя бы какой-то балкончик, чтобы ребёнок мог дышать. Конечно я бы просила помощи у всех неравнодушных людей.
 
№ картки "Приватбанку"  4149497822461002 Горбенко Ганна Миколаївна, тел. 067-122-12-83  
 
Допомогти 9-ти річній Дар"ї можна і грошима здійснивши переказ на номер рахунку "Приватбанку". І можливо здійснити її бажання. А мріє вона про одне, таке здавалось би звичайне для всіх – просто бувати на прогулянках.