8-ой Международный туристический форум в Харькове: вопросы и цели

14.05.2016 17:38   -
Автор:
Масштабний міжнародний захід відбувся цього тижня в Харкові. На традиційний для Першої Столиці, вже восьмий туристичний форум зібрались представники двадцяти чотирьох міст з одинадцяти країн світу. Головна ціль форуму – налагодити стосунки між Харковом та містами-партнерами, покращити міжнародний імідж Першої столиці. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Наш международный имидж широко известен. Мы удостоены очень многими наградами. Мы горды тем, что мы сегодня Ассоциацию городов-обладателей приза Совета Европы. Мы с гордостью говорим, что наш мер является президентом этой Ассоциации. И мы в дальнейшем будем развивать наше международное сотрудничество. Мы будем в дальнейшем развивать сотрудничество со всеми уголками нашей Украины. 
 
На туристичному форумі кожне з двадцяти чотирьох міст-учасників презентує себе – свою культуру, свої традиції та здобутки. Представники міських адміністрацій та туристичних компаній обговорюють, як ці досягнення перейняти. 
 
Давід Двалі голова міської ради Кутаїсі (Грузія)
 
Мы обмениваемся опытом, мы обмениваемся знаниям, контактами. И главное не только это. Главное – это все потом плавно имплементировать в своем городе. Мы стараемся в каждой области поддерживать друг друга. Хочу заявить, что Харьков для нас – очень надежный и очень сильный партнер. И обе стороны очень рады этому. 
 
Восьмий міжнародний форум – це два дні обговорень та дискусій, три великі конференції. Головне їх питання – як зробити Першу столицю – столицею туристичною, і як вилучити з цього матеріальну вигоду. Адже наразі внесок туризму у формування світової економіки складає більше десяти відсотків. Для багатьох країн саме ця галузь економіки є провідною, тією, що формує ВВП та визначає вектори експортної політики. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Это, естественно, дополнительные рабочие места. потому, что туристов нужно обслуживать. Это действительно бюджет города и бюджет людей. Потому, чт когда туристы приезжают, они тратят деньги. Это деньги в городе Харькове.
 
Потенціал для розвитку туристичної галузі, між тим, в Харкова є. В цьому впевнені не тільки міські владники, а і іноземні гості.  
 
Четин Шахін голова делегації міста Газіантеп (Турція) 
 
Потенціал величезний. Я пам'ятаю Чемпіонат Європи з футболу. Це був неймовірний урок для нас. Тоді стало зрозуміло, що в Харкова дійсно величезний потенціал. Ми бачили, що люди дійсно щасливі. Що до мене, я ніколи не був в Харкові довше п'яти-шести днів, і для мене цього часу завжди було мало.
 
Ярослав Маршалек голова делегації міста Ченстохово (Польща)
 
Я уже второй раз в Харькове. Я думаю, что это очень красивый город. Все в Харькове есть, что нужно, для развития туризма. Нужно только сделать рекламу. 
 
Під час зустрічі голів іноземних делегацій із першим віце-мером всі вони висловили свої враження від візиту в Харків. Такого доглянутого і чистого міста вони, кажуть, в Україні побачити не очікували. Втім, на досягнутому в мерії зупинятись не планують. І інфраструктуру міста розвиватимуть і надалі – задля розвитку туризму та, головне, заради комфорту харків'ян. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Работаем над проектом зоопарка. Работаем с немецкими коллегами, я имею в ввиду бюро по проектированию зоопарка. У нас зоопарк расположен в самой центральной части города и, конечно, он будет востребован. Кроме того, Харьков – единственный город в Украине, который строит метрополитен. Больше никто не строит. Будет осуществлен пуск тридцатой станции метрополитена. Очень серьезная станция получается. Мы не останавливаемся, буквально завтра приезжают к нам эксперты ЕБРР, мы сейчас привлекаем кредит полрядка трехсот девяти миллионов евро под дальнейшее строительство метрополитена. 
 
Продовжується, за словами Ігоря Терехова і відновлення головних транспортних магістралей міста, реконструкція парків і скверів, пам'яток культури і архітектури. Втілююються у життя міські програми з благоустрою та озеленення як центру міста, так і звичайних житлових кварталів.