8 месяцев без зарплаты – работники ХАЗа снова вышли на митинг

12.05.2015 20:27   -
Автор:

Біля Харківського авіаційного заводу знову людно. Працівники закладу вже вкотре вийшли на пікет. Вимоги – ті ж самі, що й в минулі рази.

Володимир Володимирович працівник ХАЗу

Чего мы сюда выходим, мы требуем свою зарплату. Не украли ни у кого, мы требуем просто свое. Получить свои кровно заработанные деньги.

Законні виплати ХАЗівці не отримують вже вісім місяців. Половину зарплатні за серпень минулого року їм нещодавно дали, та на цьому – поки що все. Завод зараз майже не функціонує, за кожен місяць простою працівникам начисляють дві третини зарплатні, та це – тільки на папері. Грошей ХАЗівці не бачили вже давно. На обурені вигуки натовпу з будівлі заводу вийшов заступник генерального директора з безпеки, та нічого суттєвого сказати не зміг. Пообіцяв тільки, що невдовзі завод виплатить працівникам тридцять відсотків вересневої зарплатні. Та пожалівся, що пікетувальники псують імідж закладу.

Леонтій Гонтар заступник генерального директора з безпеки ХАЗу

Вот этими криками и средствами массовой информации мы пугаем заказчиков, вы понимаете. Поэтому нам сейчас дали первый маленький транш и смотрят, что у нас будет. Исполняющий обязанности генерального директора сейчас в командировке, тоже решает вопрос. У нас от этого болит голова.

Інші керівники закладу взагалі вирішили сховатись за скляними дверима та від розмови зі знімальною групою відмовились.

Тим часом працівники заводу кажуть, їм просто нема на що жити.

Галина Лаврова працівниця ХАЗу

Живем на пенсию, на тысячу гривен. На работу никуда не берут, пыталась устроиться. Никуда не нужна.

Ольга працівниця ХАЗу

За свет пришла бумага. Если не оплатите в тридцатидневный срок, отключим свет. Тогда надо оплачивать и за подключение и за отключение и за долг. А как жить дальше? Как выживать?