70 дітлахів із багатодітних родин отримали подарунки від мешканців Чорногорії (відео)

08.02.2023 19:46   -

Танці, пісні, конкурси та інші розваги підготували для малечі з багатодітних родин. Одна з них – сім’я Калашнікових, в якій виховують трьох хлопчиків. Їхня мати Марія розповідає: від початку війни залишаються в Харкові, адже, коли всі разом, – зможуть подолати будь-які складнощі.

МАРІЯ КАЛАШНІКОВА
Ми беремо шашки, шахмати, сідаємо грати. Є навіть улюблені святкові свічки, які ми не запалювали, а зараз – запалюємо. Усі разом і один одного заспокоюємо та підтримуємо.

МИХАЙЛО КАЛАШНІКОВ
– Мені навіть не треба шукати друзів, бо у мене вже є двоє – старший та молодший.
– Не сваритеся?
– Бувало, ще й як.
– Ну, все одно всіх любиш?
– Це точно!

А от сестри Марія та Ксенія кажуть: підготувалися до заходу ґрунтовно – навіть одягнули парні костюми.

КСЕНІЯ ТА МАРІЯ ПОПОВИ
– Просто ми любимо Україну!
– І що вони означають?
– Що Україна – переможе!

І до війни підтримували багатодітні родини, каже директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко. Та після повномасштабного вторгнення рф – намагаються приділяти ще більше уваги та турботи. Наразі ж в Харкові проживає більше тисячі багатодітних родин – частина з них приїхала з деокупованих територій регіону.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Ми намагаємося щотижня робити якийсь захід для дітей, для спортсменів. Усе – у безпечних місцях, щоб діти могли спілкуватися не тільки онлайн, а також і просто зустрічатися, і грати, як сьогодні, чи просто проводити відкриті тренування.

Цього разу, крім розваг, для 70 дітлахів підготували ще й подарунки. Канцтовари, іграшки, одяг та багато іншого привезли з міста Цетіньє. Усе це малечі передала Почесний консул Чорногорії в Харкові Ольга Олексієнко.

ОЛЬГА ОЛЕКСІЄНКО ПОЧЕСНИЙ КОНСУЛ ЧОРНОГОРІЇ В МІСТІ ХАРКОВІ
Сьогодні у мене така відповідальна місія: я привезла подарунки, які зібрали діти Чорногорії, з чорногорських шкіл, для діток з Харкова. Цей проєкт відбувся за підтримки посольства України в Чорногорії. Також я підготувала від почесного консульства Чорногорії в Харкові подарунки діткам, які вони сьогодні теж отримають. Подарунків вистачить абсолютно всім.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харків має вже більше 30 міст-побратимів, які регулярно надають різноманітну гуманітарну допомогу. Із деякими – угоди про співробітництво підписували навіть під час війни.

ЮЛІЯ ЗГУРСЬКА, ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Насправді, під час війни ми все більше розуміємо важливість міждержавних стосунків. А саме важливість дружби між містами – партнерських, побратимських стосунків. Надзвичайно важливо нам відчувати цю підтримку, як європейських партнерів, так і світових – з Америки, Китаю. Ще раз підкреслюється, що жахливі події показують, хто справжній друг.

Робота щодо посилення співпраці із різними міжнародними партнерами триває щодня. Тож, зазначає Юлія Згурська, без підтримки союзників Харків не залишиться.

ОСТАННІ НОВИНИ