«60 тон наполовину висить у повітрі». На Північній Салтівці почали демонтувати розбомблену будівлю (відео)

09.11.2023 18:01   -

Харківська 16-типоверхівка, що рашисти розтрощили в мікрорайоні Північної Салтівки стала своєрідним символом «руського міру» у Харкові. Всі жителі зруйнованого ракетою дому в одну мить залишились без нічого. Тривалий час експерти та спеціалісти вирішували долю цієї багатоповерхівки. Ухвалений вердикт – демонтувати один з під’їздів. Що буде з іншим стане відомо, як тільки приберуть цей і відпрацює експертна комісія. І ось в листопаді біля висотки з’явилась спецтехніка та крани. Цього тижня розбомблений будинок у Харкові почали демонтувати.

ЄВГЕН ПАСЕНОВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХМР
Розпочати потрібно саме з ліфтового приміщення. Воно важить понад 60 тон, наполовину вивішене у повітрі – звисло. Тому саме цей процес найважчий, тому що треба розпочати і назагал проектувальники, виміри всі зазначені, геодезія і тому подібне. Нам потрібно зняти першу плиту і подивитися на рух самої конструкції. Поки проектувальники розраховують, що ми її розберемо і обвалу не буде. Але безпека повинна бути на рівні, тому дивимось. Наразі будемо знімати верхню плиту і будемо дивитися як буде себе поводити конструкція. Тому що зауважую вона важить понад 60 тон зі всім ліфтовим обладнанням, яке там є. І ще й залишились навісні троси, які притягують його до низу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ЄВГЕН ПАСЕНОВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ ХМР
Далі ми будемо розбирати усі поверхи поетапно. Ми знаходимось в контакті з людьми, які проживають тут – проживали! У цьому під’їзді, тому по розбору кожного поверху ми будемо спробувати евакуювати скажімо так матеріальні цінності, які залишились у тих квартирах, що зруйновані чи якимось чином вижили, – сюди запрошувати людей і будемо спасати їх матеріальні цінності, якщо такі там є. Ми будемо розбирати його як конструктор. Тому що поряд з ним стоїть другий під’їзд 82-го дому. І перша задача, це зрозуміло – безпека, але на рівні з цим стоїть і другий під’їзд. Його потрібно зберегти, ніхто строків зрозуміло не ставить тому, що орієнтовно все на безпеку і зберігання 2-го під’їзду. Але в цьому році плануємо завершити всі ці роботи з демонтажу.

ОСТАННІ НОВИНИ