6 тисяч будинків за два дні. В Харкові 8-й раз за сезон перезапустили систему опалення (відео)

16.03.2023 18:11   -

Шевченківський район. Це якраз місце аварії, що сталася в ніч проти середи на теплотрасі великого діаметру. Через порив труби близько сотні будинків спального району залишилися без тепла. Напередодні комунальники все відремонтували. Тепло до будинків повернули. А у четвер вранці вже стали до фінішних робіт: закривають камеру, щоб далі впорядкувати пішохідну зону.

ВОЛОДИМИР КОМАРНИЦЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ ФІЛІЇ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Було усунуто дефект діаметром 500. Була аварійна ситуація. Потухала Павлопольська котельня. Всі виїхали на пошук дефекту. Було усунуто дефект. Поміняли 4 метри труби і до 14-00 було усунуто дефект. Дефект стався через корозію. Дана теплотраса експлуатується з 64 року. На даний момент ця теплотраса заложена на цей рік у перекладку.

В зв’язку зі зношеністю труби лишень цього опалювального сезону тут сталося 7 аварій. Взагалі, кажуть спеціалісти, обстріли та часті гідроудари через блекаути суттєво позначились на ситуації з аваріями на тепломережах міста. Але завдяки злагодженій роботі у форматі 24/7 Харків навіть під час війни з опаленням. Хоча протягом останніх майже 13-ти місяців число аварій зросло втричі.

РАГУВ МАМЕДОВ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ РЕМОНТІВ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Есть 5 служб. Мы занимаемся и котлами, и сетями и строительной частью ЦТП. У нас есть своя лаборатория, в случаи, если это серьезные дефекты мы анализируем ситуацию, – проверяем трубопроводы наши. И соответственно устранением дефектов. Что в котлах, что в ТЦП, что в сетях. Есть наши дежурные бригады, которые в любой момент дня и ночи выезжаем на случившиеся дефекты и стараемся в максимально короткие сроки устранить.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Щодо цього опалювального сезону, то він один з найважчих, що Харків міг бачити. Через постійні ракетні атаки ворога у мегаполісі з жовтня 2022-го по березень 2023 комунальникам довелось 8 разів з нуля перезапускати всю систему опалення.

ОЛЕКСІЙ ЛУКА ЗАСТУПНИК ТЕХНІЧНОГО ДИРЕКТОРА КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
В этот раз это было достаточно сложно. Потому, что очень долгое время мы не получали достаточное количество электроэнергии, недостаточное количество напряжения в сети. В этот раз была достаточно большая потеря воды в сети. Возникли немалое количество дефектов. За два дня было устранено 96 дефектов, которые в результате данного отключения появились. Коллектив ХТС не покладал рук в момент, как только у нас появилась возможность : нам дали электроэнергию, когда нам пошла вода, приступили к перезапуску. Считайте, что за 2 дня сделали невозможное – перезапустить почти 6 тысяч домов, 5 – по-новой, но мы это выполнили.

Після завершення опалювального сезону в харківських тепломережах стартує новий серйозний етап – підготовка міста до нової зими. В планах – великі перекладки, планові ремонти обладнання та поступовий перехід на локальні котельні. Якраз завдяки ремонтним кампаніям, що в мегаполісі продуктивно проводились протягом декількох років ще до війни, а також минулоріч, якраз і вдається комунальникам справлятися з викликами, коли за лічені дні в місті треба перезапустити всю систему опалення.

ОСТАННІ НОВИНИ