55 харьковских детей получат бесплатный отдых на берегу Черного моря

31.07.2012 18:36   -
Автор:

Із великим чемоданом та казковими мріями про далеку мандрівку. Для десятирічної Саші подорож на море буде першою у житті.

Олександра, їде на відпочинок:

-Хочу подружиться с многими детьми, друзей много найти.

Дівчинка зростає без батьків, її виховує одна бабуся. Самотужки назбирати гроші на морський відпочинок,  зізнається пенсіонерка, не в змозі.

Галина Михайлівна ,бабуся Олександри:

-Я тронута даже этим, что все-таки о детях заботятся. И дают им возможность, если родители не дают такой возможности. ТО им дают такую возможность побывать на море, отдохнуть. Хочу, чтобы она ещё на море подзагорела, ещё больше оздоровилась, была к школе готова на 100%.

Окрім Олександри на відпочинок їде п*ятдесят п*ять дітей, позбавлених батьківської опіки та тих, хто опинився у складній життєвій ситуації. Мандрівку на Кримське узбережжя керівники міста організували вперше. Раніше таких дітей відправляли оздоровлюватися лише у приміські табори, розповідає начальник управління служб у справах дітей Олександр Малько. Зараз вирішили піти на експеримент, аби малеча могла отримати незабутній відпочинок. На це з міського гаманця виділили майже сто тисяч гривень. Обрали і гідний табір, неподалік від Алушти.

Олександр Малько, начальник управління служби у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики:

-Мы хотим не только, чтобы они покупались в море. Но они и весело провели эти 2 недели. У них есть и экскурсии, и дыхательная терапия. Там же лес – это под Алуштой, Малореческой село, там очень хороший пейзаж.

Такий мальовничий пейзаж діти побачать вже завтра зранку, коли прибудуть до свого табору. За два тижні обіцяють повернутися загорілими, повними сил та енергії.

Олена Завгородня, Євгеній Дроботов, Харьковские Известия.