5 квітня. Можливий ракетний удар, візит Зеленського до Польщі та розмінування- головне за ніч

05.04.2023 10:33   -

Висока загроза ракетних ударів. Корабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшилося до 15 одиниць, серед яких шість ракетоносіїв. Окупанти можуть атакувати Україну десятками крилатих ракет. Про це повідомив спікер ОК «Південь» Владислав Назаров. Загальний залп «Калібрів» може сягати 40 ракет, тож українців учергове закликали відповідально ставитися до сигналів повітряної тривоги.

Розмінування України обійдеться у понад $37 млрд. Про це повідомив прем’єр міністр України Денис Шмигаль. Урядовець посилається на оцінку Світового Банку. Наразі до розмінування залучено 16 млн доларів міжнародної технічної допомоги.

Президент України Володимир Зеленський вже прибув до Польщі з офіційними візитом. Відомо, що гарант у Варшаві проведе зустріч зі своїм колегою, а після переговорів відбудеться прес-конференція та підписання спільних угод.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що комплексна реформа Ради безпеки ООН є нагальною потребою. Він наголосив, що сучасний світовий порядок, за яким лише п’ять країн мають великий вплив, є недієздатним. Політик закликав до всеосяжної реформи Ради безпеки ООН. Президент Туреччини також висловив надію на встановлення «справедливого миру» щодо війни Росії проти України.

ОСТАННІ НОВИНИ