40 метров 49 сантиметров. Харьковская ёлка официально самая большая в Украине

18.01.2019 17:43   -
Автор:
Вона найбільша в Україні. І це визнано офіційно. Все це про головну ялинку Харкова, що встановлена на площі Свободи. Виміряти новорічну красуню в Першу столицю приїхали представники книги рекордів України. Визначали висоту ялинки за допомогою найточнішої швейцарської техніки.
 
Сергій Вишняков інженер-геодезист
 
В даному випадку ми міряли від низу ялинки до верху ялинки, ми здійснювали наші вимірювання і таким чином отримали висоту нашої ялинки. Ми можемо бачити, що ця висота складає – 40 метрів 49 сантиметрів. І з міліметрами, ну в даному випадку це мало цікаво. Всі вимірювання виконувалися за допомогою електронного тахеометру. Він вимірює за допомогою посилання лазерного променя, який відбивається від поверхні, повертається назад і фіксується в пам'яті пристрою. Таким чином ми ці дані зафіксували і отримали висоту нашої ялиночки. 
 
Лана Вєтрова керівник Національного реєстру рекордів 
 
Цього року ми мали таку інтригуючу ситуацію через те, що трійка змінила своє розположення, трійка лідерів, але незмінною залишилась найбільша ялинка у Харкові. Як і торік так і цього року тримає першість і ще стала вище ніж минулого року. Торік ми мали 36 метрів, цього року  ми маємо 40 метрів 49 сантиметрів. Це означає, що ялинка у Харкові є найвищою ялинкою в Україні. Такої гарної ялинки я ще ніде не бачила. Ми вивчали ялинки у всіх різних містах, коли готували цей рекорд, але, я хочу підкреслити, дуже високу істетичну якість виконання і не лише ялинки, а і цілої композиції новорічної, яка навколо ялинки – просто затамовує подих. Ми коли під'їжджали, ми вже бачили всю цю красу. 
 
Творців найвищої в країні новорічної ялинки відзначили Сертифікатом про рекорд України. За даними експертів Національного реєстру рекордів друга за висотою новорічна ялинка встановлена у Вінниці – 28 метрів. А вже третє місце за Києвом – 25 метрів. У світовій же Книзі Рекордів Гіннеса першість тримає ялинка-рекордсмен. Встановлена у Мехіко – заввишки 110 метів 35 см. На її встановолення знадобилося два місяці. Харківську теж збирали майже місяць, проте результат того вартий, кажуть її розробники.
 
Дмитро Кутаманов директор КП "Міський інформаційний центр"
 
Основна увага приділяється світовій ілюмінації. Задіяно близько 30 км проводів. Дозволяє відображати різноманітні сюжети. Зокрема, більш ніж 15 сюжетів, які виводяться на ялинку і дозволяють демонтструвати більш ніж 16 мільйонів кольорів. 
 
Встановлювати нові рекорди Харків продовжить і надалі. В цьому Першій столиці ідей не доводиться ні в кого позичати.
 
Лана Вєтрова керівник Національного реєстру рекордів 
 
Харків і справді у нас тримає перше місце і за всіма іншими рекордами.