360 детей Харькова будут получать стипендии горсовета и Харьковского городского головы

06.09.2018 12:50   -
Автор:
Стипендія "Кращий учень" призначається щорічно учням навчальних закладів, усіх форм власності. Цьогоріч претендентів, а їх висувають безпосередньо колективи шкіл та позашкільних установ, було 240. Їхні кандидатури були підтримані експертною комісіє, так як учні показали значні успіхи як у навчанні, так і в спорті, творчості та громадській діяльності. Що ж стосується стипендії Харківського міського голови "Обдарованність", то ця нагорода є рейтинговою і її призначають як школярам, так і студентам за найвищі результати.  
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради 
 
Очень много в городе одарённых детей. В банке "Обдарованність", который ведёт наш городской методический центр более 5 тысяч детей. Это дети, которые достигли значительных успехов не только в масштабах города, области и Украины, но это и дети, если спорт, то чемпион мира, Европы, Украины, это победитель Международных олимпиад, турниров, творческих конкурсов.  
 
Претендентів на "Обдарованість" на сьогодні – 120. Але хто саме її отримає у міськраді остаточно визначаться після указу Президента про призначення стипендій глави держави. За попередніми данними таких кандидатів серед харківських учнів близько сорока і це один з найвищих показників в Україні, до речі так само як і минулого року. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради 
 
У нас 41 стипендиат Президента ни в одном городе Украины нет такого количества стипендиатов даже в Киеве, хотя в Киеве в 2,5 раза больше школ.
 
Розпорядження про призначення стипендії "Обдарованість" має підписати Харьківській міський голова Геннадій Кернес. Стипендії мера і міськради, що складають 500 и 300 гривень учні отримуватимуть протягом цілого року.