33-я годовщина аварии на ЧАЭС: в Харькове почтили память погибших

26.04.2019 16:25   -
Автор:
Із самого ранку сюди приходять десятки людей. Всі вони тут, у пам"ятника чорнобильцям, що у Молодіжному парку, аби вшанувати пам"ять ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Рівно 33 роки тому вони показали справжній приклад мужності та самовідданості. Та всі, як один, кажуть, що не вважають себе героями. Ось і Анатолій Логвінов говорить, не думав ні про які лаври. Поїхав туди та працював всюди, де були потрібні руки. 
 
Анатолій Логвінов ліквідатор 
 
Я был не один, конечно, это была группа моих товарищей по "Харьковметрострою" и принимали участие в заморозке под реактором, в строительстве станций перегруза радиоактивных грузов, ну вот так. Чернобыль останется в памяти.
 
На честь 33-ї річниці аварії на ЧАЕС загиблих вшанували триразовим залпом та хвилиною мовчання. 
 
До Молодіжного парку приходили не лише чорнобильці, а й сім"ї загиблих та їхні діти. Більшість вважає, що майбутнє покоління має знати та пам"ятати про цей день.  
 
Петро Прокопенко ліквідатор
 
Для нас это день еще раз вспомнить всех наших побратимов, с которыми мы ликвидировали последствия этой страшной радиационной катастрофы. Ребята уходят, к сожалению, но мы всегда обращаемся к молодому поколению: к школьникам, к студентам, помните, что эти люди сделали для народа, для всей страны, для всей Европы, для будущих поколений, для их внуков и внуков их внуков.
 
Пам'ятати потрібно завжди. Саме так вважають у міськраді. Віце-мер Євгеній Водовозов каже, вони всіляко допомагають чорнобильцям на міському рівні. Для цього у Харкові сворена низка відповідних програм. 
 
Євгеній Водовозов заступник Харківської міського голови з питань інфраструктури міста
 
У нас есть целая программа городского совета по поддержке чернобыльцев – это программа Департамента социальной защиты, у нас постоянный контакт с ними. Есть какие-то точечные проблемы, с которыми они обращаются, они связаны со здоровьем и так далее, но в первую очередь, то, что интересует чернобыльцев – это социальная защита и медицина. И мы полностью участвуем в этом процессе.