29 жовтня. Нічні обстріли України, завдання для ЗСУ, нова допомога від США та обмеження електроенергії – головне за ніч

29.10.2022 11:35   -

Внаслідок чергового нічного обстрілу Нікополя, що на Дніпропетровщині, одну людину поранено. за даними голови ОВА, у місті пошкоджено 8 багатоповерхових та приватних будинків, цивільні об’єкти, газопровід та електромережі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав чотири ключові завдання української армії: звільнення окупованих територій; не допущення захоплення ворогом нових ділянок; забезпечення прикриття об’єктів критичної інфраструктури засобами ППО та ПРО; продовження формування та підготовки резервів для ведення майбутніх бойових дій.

США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 275 млн $. Йдеться, зокрема, про боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS, а також про артилерійські снаряди, бронеавтомобілі, системи супутникового зв’язку та стрілецьку зброю.

Литва передасть Україні обладнання на 100 тисяч євро для ремонту електростанцій та газопроводів, пошкоджених російськими обстрілами. про це повідомив литовський оператор системи передачі електроенергії.

У ряді областей України повідомляють про початок планових відключень електроенергії та введення нових графіків. обмеження стосуватимуться Чернігівської та Харківської області, а також міста Київ. відключатимуть споживачів згідно зі створеними чергами, повний графік є на сайті Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

НБУ скоротив продаж доларів у 2,7 разу

Військові армії рф нанесли ракетний удар по деокупованому Куп’янську на Харківщині (фото)

Мешканця Харківщини, що працював на окупантів, а з приходом ЗСУ зник, підозрюють у колабораціонізмі