26 грудня. Черговий обстріл Херсону, підтримка України та загроза нової атаки окупантів — головне за ніч

26.12.2022 12:22   -

Росіяни зранку обстрілюють Херсон. За інформацією голови ОВА, за минулу добу окупанти 33 рази атакували територію області. Пошкоджено складські приміщення, приватні та багатоквартирні будинки. Обійшлося без жертв, повідомляють Харьковские известия.

Україна сьогодні офіційно порушить питання про виключення росії з Ради Безпеки ООН. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Великобританія передала Україні 900 генераторів, а також надіслала близько 15 000 наборів для екстремальних холодів, заявив міністр оборони Сполученого Королівства. У січні планується, що до України буде доставлено ще 10 тисяч комплектів для холодної погоди.

В Україну прийшли броньовані мостоукладчики Biber від Німеччини. Повідомляється, що вже отримано три таких, і ще 13 будуть доставлені незабаром.

Російські війська спробують зробити для українців останні дні цього року темними та складними. Про це попередив президент України Володимир Зеленський. Він також наголосив, про необхідність дослухатися до повітряних тривог та бути обачними.