251-й день війни росії проти України. Харківщина під ворожим вогнем

01.11.2022 13:48   -

251-й день війни. У Харкові минула ніч пройшла без обстрілів. Щоправда у вівторок вранці знову були перебої з роботою метрополітену. Через декілька години рух потягів на всіх гілках метро був відновлений.

КП «ХАРКІВСЬКИЙ МЕТРОПОЛІТЕН
На цей час інтервали руху поїздів лініями метрополітену тимчасово складатимуть: 20 хвилин. Також інформуємо, що через нестабільну ситуацію у мережі обленерго можливі тимчасові труднощі з перевезенням пасажирів лініями метрополітену. Просимо з розумінням ставитися до ситуації та приносимо вибачення за тимчасові незручності!

Якщо в Харкові минулої ночі було відносно тихо і без обстрілів, то ворожі війська не припиняють гатити по території Харківщини. Так , згідно інформації Генштабу ЗСУ ворог здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Гатище, Стрілеча та Ветеринарне, а також з мінометів, ствольної та реактивної артилерії на Куп’янському напрямку. В обласній військовій адміністрації повідомляють про тяжкопоранених.

ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Протягом доби окупанти обстрілювали із артилерії населені пункти Харківщини, які межують із лінією зіткнення, зокрема Куп’янського та Чугуївського районів. Після 21 години окупанти завдали ударів по Куп’янську, зруйнований житловий будинок. Жертв та постраждалих немає. Протягом доби медики госпіталізували жінку 50 років, яка постраждала внаслідок обстрілу у Ківшарівці Куп’янського району. Пацієнтка у тяжкому стані.

Згідно інформації рятувальників минулої доби на Харківщині ворог завдав удару по освітньому закладу.

ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Протягом доби трапилось 1 пожежа, спричинена ворожими обстрілами у Куп’янському районі області. Горів учбовий заклад на площі пожежі понад 500 кв.м. Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 563 вибухонебезпечних предмета.

Тим часом робота з розчищення Харківщини від ворожих снарядів та мін не припиняється ні на день. Разом із тим, надзвичайники розбирають завали, допомагають критичним службам , силовикам та місцевому населенню у подоланні наслідків війни, що розгорнула росія проти України. Щодо вчорашніх ворожих атак по території України, коли росіяни випустили більше півсотні високоточних ракет по критичній інфраструктурі, то лишень на Харківщині від злочинних дій окупантів вчора без електрики залишилися близько 140 тисяч абонентів, повідомили у ХОВА. Деякі населені пункти досі без світла.