24 лютого. 365 днів. Провокації від рф, мирний план Китаю та новий пакет допомоги від США – головне за ніч

24.02.2023 12:30   -

У Повітряних силах попередили про можливі провокації з боку окупантів. Як повідомляє речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, ворог, можливо, захоче нам зробити певні “сюрпризи” у цей день, є така загроза. Він також додав, що не потрібно очікувати на удари. За його словами, росіяни бачать, що Україна підготувалася, тому можуть влаштувати атаку в інший день.

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо миру в Україні. Згідно з результатами голосування, 141 країна проголосувала “за”, сім “проти” і 32 утрималися. Документ закликає РФ зупинити бойові дії та вивести свої війська з України.

МЗС Китаю оприлюднили мирний план, що складається з 12 пунктів. У документі йдеться про те, що Китай виключив досягнення миру в Україні через постачання зброї. Також у документі КНР наголошується, що неприпустимим є “застосування ядерної зброї”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

США планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на $2млрд. Про це повідомляє CNN з посиланням на американського посадовця. Новий пакет допомоги включатиме ракети до систем HIMARS; 155-міліметрові артилерійські боєприпаси; кілька типів БПЛА; обладнання для протидії ворожим безпілотникам; обладнання для розмінування та безпечного звʼязку; фінансування навчання українських військових та обслуговування техніки.

Австралія та Нова Зеландія оголосили про введення нових санкцій проти рф. Так, Австралія додала до списку санкцій 90 фізичних і 40 юридичних осіб з росії.  Також глава МЗС Нової Зеландії повідомила, що її країна запроваджує санкції щодо 87 росіян. У переліку тих, проти кого оголошено обмеження, — члени ЦВК, військовослужбовці, командири військових з’єднань та члени їхніх сімей.

ОСТАННІ НОВИНИ