23 листопада. Обстріляний пологовий у Запоріжжі, нова фіндопомога від США та робота ЗСУ — головне за ніч

23.11.2022 10:20   -
23 листопада. Обстріляний пологовий у Запоріжжі, нова фіндопомога від США та робота ЗСУ

Вночі окупанти вдарили ракетами с-300 по пологовому відділенню лікарні у Вільнянську, Запорізької області. За інформацією місцевої влади, загинуло немовля, яке народилося 2 дні тому. Мати залишилася жива. Повідомляють Харьковские известия.

У Вільнянську також постраждали двоє лікарів, один з них у важкому стані. На місці працюють ДСНС. Роботи з розбору завалів тривають.

Вкотре обстріляли з “Градів” та важкої артилерії дві громади Нікопольщини, Дніпропетровської області. Як пише голова ОВА, попередньо влучили на відкриті території населених пунктів. Люди не постраждали.

США виділять Україні ще 4,5 млрд доларів бюджетної підтримки. Про це заявила міністр фінансів країни-партнера. Кошти почнуть виплачуватися найближчими тижнями. Планується, що гроші направлять на підтримку основних державних послуг, включаючи заробітну плату для працівників лікарень, державних службовців та вчителів, а також соціальну допомогу для людей похилого віку та вразливих верств. Чергові гранти доведуть загальну суму прямої бюджетної підтримки України з боку США до $13 млрд.

Від початку повномасштабного вторгнення рф українські військові деокупували 1886 населених пунктів нашої держави. Таку заяву зробив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Відключення електроенергії. У НЕК “УКРЕНЕРГО” повідомили, що увесь день по всій території держави діятимуть планові відключення світла. Графіки обмежень складають та застосовують обленерго.