22 летняя харьковчанка с паталогией кишечника отправилась на лечение в Израиль

28.09.2015 17:47   -
Автор:

22 річна студентка Ольга Зленко вже як півтора року страждає від складної патології кишечника. Сталося все в листопаді 2013 року, розповідає її мама Ольга. Ввважали, що донька всього лише отруїлася їжею, але все переросло у тривалу хворобу. Температура тіла у дівчини з того моменту завжди підвищена, а постійні розлади організму не дають спокійно жити. Медикаменти, які є в Україні не допомагають. Харківські спеціалісти попросили своїх колег із Ізраїлю допомогти врятувати дівчину.

Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я

Полностью. Включая от отправки, это билеты, это всё взяла на себя израильская сторона, полностью на себя. И мэр города Геннадий Адольфович.

Роман Барак головний лікар медичного центру "Horev Medical Center" (Ізраїль)

Мы окажем первую экстренную помощь, чтобы привести в более стабильное состояние, затем с протоколами и предписаниями ребёнок вернётся, чтобы здесь по месту жительства продолжить в условиях города Харькова лечении, оно достаточно длительное. Сегодня я считаю историческое событие – девочка из Харькова едет в Хайфу, чтобы эти города стали побратимами и для того, чтобы не было границ.

Це стало можливим в тому числі завдяки Меморандуму про співробітництво між Харківською мерією та медичним центром "ХорЕв". Він був підписаний минулого тижня у рамках міжнародного проекту "Лікарі без кордонів". Меморандум передбачає навчання харківських медиків, консультації та консиліуми для пацієнтів та їх лікування в Ізраїлі. Першою з них і стала студентка Наталія Зленко.

Ольга Зленко мама дівчини, яка летить на лікування до Ізраїлю 

Спасибо Геннадию Адольфовичу, Юрию Владимировичу за помощь, за поддержку, за то что. Реально шок был, шок удивления и сложно было поверить, но мы очень благодарны и Геннадию Адольфовичу и Юрию Владимировичу потому что такая возможность сколько раз в жизни выпадает и вообще выпадает ли. Есть волнение, но я знаю, что я в надёжных руках поэтому я верю конечно очень.