21 тысяча абитуриентов зарегистрировались на ВНО 2018. Это на 6 тысяч больше, чем в предыдущем году

02.04.2018 15:55   -
Автор:
Під час проведення тестування зовнішнього незалежного оцінювання, велике навантаження припадає на місто Харків. І цього року у зв'язку зі збільшення кількості абітурієнтів, пропорційно доводиться збільшувати всі потужності, які забезпечують проведення ЗНО, зазначає директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. В тому числі, це стосується і педагогів. Із чотирьох з половиною тисяч, три тисячі – це вчителі з Харкова. 
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти
 
Хочу наголосити на тому, що ми маємо повне порозуміння з містом. І я неодноразово переконуюсь і знаю по особистих зверненнях до міського голови  Геннадія Адольфовича Кернеса, де у нього всі ці питання, як і всі інші мені здається, на особливому контролі. І саме завдяки цьому ми жодних проблем не маємо, в  першу чергу, по місту, оскільки сюди з'їжджається основна маса.
 
І дійсно, цього року окрім великої кількості абітурієнтів, а це 21 тисяча бажаючих скласти ЗНО, щє є новація у тестах з іноземної мови. Туди включили пункт "аудіювання", це сприйняття тексту на слух, який прозвучить двічі, після чого дається певний час на роздуми, а потім  – відповідь. Саме для цього, зазначив Олександр Сидоренко, був свідомий крок щодо проведення іспиту з іноземної мови виключно у Харкові. І вже зараз всі пункти, де потрібно буде відтворювати звук, готові. І на них вже проводилося пробне тестування. Також увагу приділили і інклюзії, адже цього року зареєстрували на ЗНО більше 30 абітурієнтів, яким потрібні особливі умови. 
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти
 
Ми створили всі можливості для проходження ЗНО абітурієнтам колясочникам з порушенням опорно рухового апарату. Ми передбачили також тим абітурієнтам, які мають вади слуху  і будуть проходити аудіювання з іноземної мови. Ми передбачили для них текстові варіанти того, що буде озвучено
 
Скласти іспит з іноземної мови висловили бажання більше 47-ми відсотків одинадцятикласників. Це, за словами директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, свідчить про те, що діти не бояться пункту "аудіювання" і разом з батьками усвідомлюють важливість і необхіднисть володіння іноземними мовами. На першому місці у виборі абітурієнтів знаходиться історія України, 70% одинадцятикласників будуть складати цей іспит.