21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи (відео)

21.11.2022 12:35   -

Вся Україна відзначає день Гідності та Свободи. Український народ привітав Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Ми відзначаємо сьогодні День Гідності та Свободи. Свято, яке показує, що для нас гідність і свобода – це свято. Відповідь на питання, хто такі українці і що для них головне.
Дорогий народе!
Ці слова я казав на цьому ж місці у цей же день рівно один рік тому. Що відтоді змінилося? Чимало. В нашій країні, Європі й усьому світі. Але дещо лишається незмінним. Це відповідь на питання, хто такі українці і що для нас головне. Дві цінності, нерозривно сплетені, як правий і лівий береги Дніпра. Як синій і жовтий кольори. Як слова Чубинського й музика Вербицького. Як дві нитки візерунка на вишиванці, де зашифровано наш генетичний код. Це гідність і свобода.
Ми завжди про це пам’ятали й не маємо права забути. Завжди це цінували й не маємо страху захищати. Ми завжди знали, чого хочемо. А цього року всі дізналися, що ми можемо. Це побачили друзі й вороги. Союзники й партнери. Переконалися ми самі. Хтось – укотре. Дехто – вперше. Але всі разом ми довели й продовжуємо доводити, що гідність і свобода для нас – свято. Це залишилося незмінним. І всі побачили, на що здатні українці.

Президент України зазначив, що за останні вісім років та дев’ять місяців на захист рідної країни стали військові, цивільні, волонтери, рятувальники, медики, энергетики та комунальники. Кожен на своєму місці пліч-о-пліч з іншими робить все можливе аби спинити російську агресію.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Ми готові віддати останнє, щоб український воїн виглядав гідно. Воював гідно. Перемагав гідно. І всі побачили, який у нас бізнес. Не олігархи, а сучасний, креативний, людяний і відповідальний бізнес. Як можна свій офіс, готель чи спортзал перетворити на прихисток для переселенців. Як бренди модного взуття шиють армійські черевики. Дизайнери жіночих суконь – бронежилети. Виробник садових меблів виготовляє їжаки. Зіркова модель готує їжу для бійців і біженців. Телеведуча робить “Бандера-смузі”. Доктор наук сортує “гуманітарку” в Польщі. А оперний співак евакуює на своєму авто сотні людей.

Гарант підкреслив, за цей час багато що змінилося, але єдине залишається не змінним – український народ ще більше об’єднався заради спільної мети. І найголовніше, що побачив увесь світ – незламну волю українського народу та готовність боротись за незалежність своєї держави

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Змін багато, але вони не змінили найголовнішого. Бо найголовніше – не ззовні, а всередині. І це залишається незмінним. І тому ми витримаємо. Ми вистоїмо.
Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, xто знає: треба бути гідним, а не здаватися. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому – свободу!
Це залишається незмінним. Ми все подолаємо. Пересилимо. Переживемо. Переможемо!
І в День Гідності та Свободи зберемось на Майдані Незалежності. Там, де завжди захищали гідність і свободу. На граніті, на барикадах під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Там, де ми відзначали 30-річчя незалежності України. І там, де ми відзначимо День Перемоги України. У мирному Києві, у мирній Україні я скажу про важливе. Про головне. Те, що лишилося незмінним. І залишиться незмінним.
Слава Україні!