21 грудня. Обстріли українських міст, надання нового ППО та підтримка України – головне за ніч

21.12.2022 12:05   -

Вночі обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області. За інформацією голови ОВА, у громади прилетіло близько 70 снарядів. Постраждалих немає. Пошкоджено машини, газопровід та лінії електропередач.

Ворог атакував і житлові квартали у Херсоні. Тільки за минулу добу, пише очільник регіону, територію області обстріляли 71 раз. Поцілили у річпорт, приватні та багатоквартирні будинки. Одна людина загинула, 6 поранено.

У Білому домі офіційно заявили про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 2 млрд доларів, до якого увійдуть системи ППО Patriot.

Володимир Зеленський відправився із візитом у США. Про це він повідомив у своєму Twitter. Гарант планує зустрітися із Джо Байденом, а також виступити у Конгрессі.

МВФ затвердив для України чотирьохмісячну програму підтримки у залученні фінансування від зовнішніх донорів. Про це повідомляє Reuters. У рамках програми МВФ Україна зобов’язалася провести реформи у фінансовому секторі.

В Україні зберігається значний дефіцит потужностей енергосистеми. За інформацією ДТЕК, у Дніпрі та Києві введені екстрені відключення електроенергії, графіки не діють.