2 кодекси та 52 закони набули чинності у 2013 році

02.01.2013 16:56   -
Автор:

Спрощена реєстрація нерухомості та закон про громадські об’єднання, підтримка інвестиційних проектів та розвиток медичної галузі, гарантія безкоштовної правової допомоги та оперативне надання адміністративних послуг – нові закони, впевнені законодавці стануть дієвим інструментом розвитку як економіки країни так і гарантією соціального захисту населення. Головна новина – податок на прибуток зменшено з двадцяти одного до дев’ятнадцяти відсотків. Ставка діятиме протягом усього року, для всіх українських підприємств. Є і два винятки:  IT-компанії платитимуть податок у розмірі всього п’яти відсотків, а підприємства, на яких реалізуються інвестиційні проекти взагалі отримали податкові канікули з нульовою ставкою оподаткування.

Інна Богословська народний депутат України

-Це високотехнологічне виробництво вимагає довгих грошей, це не ті гроші, які можна вкласти у торгівлю і за рік вже починати отримувати прибутки, це довгострокові інвестиції, які потребують 4, 5, 8, 10 років щоб пішов прибуток і була самоокупність проектів.

З наступного року, як і передбачено у кодексі, податок на прибуток буде ще зменшено – на три відсотка. Це дасть можливість українському бізнесу вкладати більше грошей у виробництво, кажуть депутати. Хоча і на цьому законодавці зупинятися  не збираються. На думку нардепів кодекс вже зараз потребує додатковий змін, особливо, що стосується розвитку приватного підприємства.  

Дмитро Святаш народний депутат України

-Существует достаточно большое количество наработок по улучшению Налогового кодекса, достаточно большое количество обращений избирателей от малого и среднего бизнеса, которых не устраивает существующее положение вещей. То же самое касается и таможенного кодекса.

Зміни законодавства – для захисту інтересів українців. Серед законів, що набули чинності з початку року – найбільш очікуваний «Про зайнятість населення». Стосовно правил, затверджених на державному рівні – роботодавці за створення нових робочих місць отримають податкову пільгу. Підприємствам, що прийматимуть на роботу безробітних та недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці громадян – гарантується компенсація виплати єдиного соціального внеску. Таким чином студенти та молоді фахівці, люди зрілого та передпенсійного віку, яких раніше неохоче брали на роботу -  отримали від державни економічні гарантії свого працевлаштування. Попереду, кажуть народні обранці, вирішення питань, пов"язаних  із захистом зовсім юних українців. Держава, на думку депутатів, повинна гарантувати всім своїм громадянам безпечне сьогодення.        

Ірина Горіна народний депутат України

-Это будет касаться проблемы детей и так называемый комендантский час для детей: чтобы дети после 10 часов вечера, определенного возраста не находились на улице и родители несли за них ответственность, и все что касается, это как пример, и все что касается патриотического, идеологического  воспитания молодежи.

Першим кроком у вихованні молоді, впевнені нардепи від Харківщини, може стати запропонований на розгляд Верховної Ради законопроект про «правила вживання алкогольних напоїв та обмеження їх продажу у нічний час». Схожі положення, ще кілька років тому були затверджені депутатами Харківської міської ради і впроваджені у Першій столиці. Час, впевнені нардепи, підтвердив необхідність їх реалізації і на державному рівні.

Андрій Соловйов, Євген Клочко, Харьковские Известия.