1800 эвакуированных и три с половиной часа поиска. В это воскресенье вокзал ЮЖД вновь минировали

07.10.2013 18:41   -
Автор:

У неділю на Південний вокзал, що на Привокзальній площі, не пускали. Правоохоронці пояснювали – шукають вибухівку. Напів одинадцяту невідомий чоловік, набравши "102" повідомив, один з поїздів Лозівського напрямку заміновано. З тієї миті вокзал закрили для відвідувачів і призупили рух потягів. На пошуки вибухівки направили кілька десятків міліціонерів з собаками. Працювали протягом трьох з половиною годин.   

Анатолій Толмачов начальник міліції громадської безпеки Управління МВС України на Південній залізниці

-В ході проведення першочергових заходів співробітниками нашого управління було евакуйовано близько 1800 громадян. В ході відпрацювання потягу, вокзалу, прилеглої території, а також потягів цього напрямку вибухових пристроїв не знайдено.

Зараз правоохоронці розшукують телефонного терориста у посиленому режимі за сигналом стільникового зв'язку. Саме з мобільного чоловік і зателефонував на 102, підкреслюють в миліції. Коли знайдуть жартівника, йому буде не солодко. За зупиненний на кілька годин рух потягів доведеться відповісти перед законом.

Анатолій Толмачов начальник міліції громадської безпеки Управління МВС України на Південній залізниці

-Дана подія внесена до единого реєстру досудових розслідувань, розпочате кримінальне провадження за ч.1 статті 259 Кримінального кодексу України.

Повідомлення про замінування Південної залізниці не рідкість. Лише у 2013-му році вибухівку тут шукали вже шість разів. Всих порушників знайшли і вони понесли покарання. Аби зайвий раз не було бажання так шуткувати, кажуть правоохоронці, ще з червня 2012 року було посилено покарання за вчинення такого роду злочину. Так тепер за такі витівки позбавляють волі на строк від двох до шести років. У випадку, коли такий злочин скоять неповнолітні, відповідальність за них несуть їхні батьки.