18 топонімів у Харкові найближчим часом змінять свої назви (відео)

22.02.2023 21:09   -

У Харкові крок за кроком триває процес дерусифікації. Багато роботи проведено протягом 2022 року. Найближчим часом ще 18 топонімів змінять назви.

ОЛЕКСАНДР НОВАК ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ХАРКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ
Запропоновані саме ті назви, які перш за все враховують історію нашого міста, традиції нашого міста. І з 18 вулиць, 13 – пов’язані з поверненням історичних назв. За підрахунками фахівців,науковців, в місті таких об’єктів ще дуже багато. Це сотні об’єктів.

Як підкреслив перший заступник харківського міського голови, топономографічна робота у Харкові триває поетапно, і , що дуже важливо, по кожному рішенню враховується думка харків’ян.

Стосуєтся це і харківських навчальних закладів . У міському департаменті освіти зауважують, що робота з топонімами має бути системною і продуманою, щоб, через 20, 50, 100 років не повертатися до цього питання, каже Ольга Деменко.

ОЛЬГА ДЕМЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Департамент освіти вважає, що взагалі слід позбавити нарешті навчальні заклади різних імен. Не розбираючись, що, де, як, чи це імена власні, чи імена якихось діячів, А зайнятись тим, щоб вшановувати власних випусників, власних героїв. Для цього не треба присвоювати їх імена школам.

Тож , на думку спеціалістів міського департаменту освіти, має бути єдиний підхід, щодо увічнення пам’яті видатних харків’ян. Навчальним закладам запропоновано на свій розсуд строрювати музеї, кімнати та стіни пам’яті, проводити різні тематичні заходи, з метою вшанування пам’яті героїв.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вже найближчим часом пропозиція буде винесена на розгляд сесії міської ради.

ОСТАННІ НОВИНИ