Нічні атаки ворога, пакет допомоги від Фінляндії та відновлення енергосистеми – головне за ніч

18.11.2022 11:52   -

Вночі окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області. За інформацією очільника регіону, із рсзв випустили на нічні квартали понад 40 снарядів. Минулося без постраждалих. Пошкоджено житлові будинки та лінія електропередач.

Внаслідок влучання ракети по одному із сіл Запорізької області пошкоджено місцевий Будинок культури. За даними голови ОВА, люди не постраждали, а ракета, ймовірно, була типу с-300.

Фінляндія анонсувала найбільший пакет військової допомоги на суму більше 55,5 мільйонів євро. Таке рішення ухвалив президент країни-партнера. Зазначається, що під час надання додаткової допомоги враховуються як потреби України, так і стан ресурсів оборонних сил Фінляндії.

Німеччина надасть Україні 1 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури. Про це повідомило посольство ФРН в Україні. Підтримка надається як невідкладна допомога і буде внесена у фонд енергетичної підтримки України.

Сьогодні в усіх регіонах України, як повідомляє НЕК «Укренерго», планують застосовувати погодинні графіки відключення електроенергії. Також можливе введення аварійних відключень. Ремонтні бригади продовжують працювати аби відновити понівечену інфраструктуру.

Журналіст – М. Соловйова
Монтаж – О. Муравйов