150 тысяч жителей Харьковской области получили субсидию

21.08.2015 16:04   -
Автор:
Понад сто п'ятдесят тисяч мешканців Харківщини вже отримали субсидії. І робота у цьому напрямку триває як в області, так і в місті, кажуть у профільному департаменту облдержадміністрації.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації
 
 
Этот вопрос стоит одним из приоритетных. В вопросе оформления субсидий мы сегодня едины. И я думаю, что мы это одолеем не смотря на трудности, благодаря самоотвержённому труду наших работников соцсферы.
 
Як зазначає Юрій Шпарага, зараз соцпрацівників катастрофічно не вистачає. І це при тому, що окрім оформлення субсидії, робітникам потрібно обробити запити і на інші види держдопомого від громадян. Велика робота проводиться і з переселенцями.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації
 
Сегодня в управлениях соцзащиты люди работают "за покликом душі", чем за зарплату. Зарплата очень низкая. Просто соцработник – это особый работник. Практически все управления труда и соцзащиты, мы нарушаем трудовой кодекс, они работают в выходные. Есть управления труда и соцзащиты, когда работают с 6 утра до 8 вечера.
 
Однак навіть у таких складних умовах, каже Юрій Шпарага,  і в області, і в місті роблять все, аби отримали субсидії ті, хто цього дійсно потребує.
 
Юрій Шпарага директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації
 
Мы все хотим, чтобы люди получили субсидии. И все над этим работаем.
 
Фахівці нагадують, щоб отримати субсидію, людям потрібно лише заповнити декларацію та відправити її до управління праці та соцзахисту населення. Додаткових довідок не потрібно. У разі надання субсидії, сума цієї держдопомоги буде нарахована індивідуально для кожної родини, враховуючи сумарний заробіток членів сім'ї та витрати на послуги ЖКГ.