15 лютого в Харкові вшанували пам’ять воїнів-афганців (відео)

15.02.2023 18:15   -

В Харкові вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє життя в афганській війні, будучи воїнами радянської армії.

Зараз в Україні більше 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них більше 8 тисяч мають поранення, а понад 6 тисяч – інваліди. Як зазначив у своїй промові Ігор Терехов, 200 харків’ян тоді загинули в тій страшній, жорстокій, чужій  війні.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
І завжди ми говорили о том, що це є приклад мужності і героїзму. Але в наш дім прийшла біда – війна. І багато хто, з тих , хто воював тоді, взяли до рук зброю і захищають Україну сьогодні . Захищають майбутнє наших діточок. І зараз гинуть наші українці, за те щоб ми були нацією – вільною, незалежною науією, вільною Україною. Прийде час, імиизновзберемося тут, будемо шанувати пам’ять тих, яких немає поряд з нами. Но хочу сказати, що усі ми – українці, будемо перемагати, і обов’язково переможемо.

Герої сьогодення були відзначені медалями та грамотами. Після церемонії нагородження присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців покладанням квітів до меморіалу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, хоча для солдатів, які пройшли через неї, це було виконання обов’язку перед державою. У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за Україну. Сьогодні багато харків’ян – колишніх афганців захищають незалежність України від російських окупантів, є серед них і волонтери, які допомагають і ЗСУ , і мирним мешканцям Харкова.

ОСТАННІ НОВИНИ