135 будинків відновлені після руйнування окупантами, – Ігор Терехов” (відео)

18.02.2023 17:36   -

За рік війни, яку розв’язала російська федерація, ворог завдав невиправної шкоди Харкову. Людські жертви не повернути ніякими репараціями. А от щодо відбудови міста, то харківська влада вже сьогодні переймається цим питанням. І те, що можливо і під силу міському бюджету, робиться  вже зараз – ремонт будинків, інфраструктури, гуманітарна допомога людям, тимчасове розселення постраждалих, безкоштовне харчування.  Але є й суто державні програми, пояснює мер, такі, наприклад, як виплати родинам загиблих.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це функції государства- держави. І ми не можемо дублювати ці функції. Це не є міський бюджет, так само, коли є руйнування будинків, ми маємо розуміти, що це не міський бюджет, але ви бачите, що ми робимо і на Північній Салтівці, і на інших районах міста.

Так, протягом 2022-го в Харкові відновили 135 будинків, пошкоджених обстрілами російських окупантвв , з них 66 були зі значними руйнуваннями, зазначає Ігор Терехов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Крім того ми не зупиняємось і будуємо. Це будується за кошти міського бюджету. Десь є субвенція, яку держава нам дала, і я вдячний нашому президенту Володимиру Зеленському, який був у Харкові, ми з ним дуже розмовляли на цю річ –  і була виділена субвенція.

Ігор Терехов підкреслив, що лише за попередніми підрахунками , сумма завданих збитків Харкову наближується до 9 млярдів доларів. Цифра захмарна. Але харківська влада вже сьогодні віднаходить можливість для відновлення житлового фонду та інфраструктури, не чекаючи репарацій. До відбудови залучені всі будівельні компанії у місті, каже мер.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
На теперішній час ми не зупиняємось і не зупинемось. У нас є відповідальні будівельні компанії. І хочу сказати, що ми відбудуємо місто,  наш Харків.

ОСТАННІ НОВИНИ