13 квітня у Харківському зоопарку відбудуться перегони

10.04.2013 17:42   -
Автор:

Ось такі вухаті та пухнасті спортсмени змагатимуться у перегонах. Завчасно готуватись до змагань прибув лише один учасник. І той місцевий мешканець Харківського зоопарку -  за прізвиськом Бублик. Наразі стрибає він неохоче, але його наставник стверджує – кролі, тварини боязкі, тож налаштувати його на спортивний лад, тоді як навколо знаходиться така гучна аудиторія глядачів – задача не з простих. Але потроху справляються.  

Сергій Кошманов  актор-аніматор

-Я с ним репетировал в зооклубе – там запах другой. Как только я взял животных на улицу – сдесь совершенно другие запахи – он немножечко потерялся.

Директор зоопарку, Олексій Григор"єв, розповідає, такі перегони не завдають ніякої шкоди цим тендітними тваринам. Усі естафети завчасно продумані так, щоб просто підкреслити природні здібності кролів.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

-Кролики, как вы видели, хорошо прыгают. Одним прыжком они легко преодолевают  припятствия, которые другим животным трудно преодолеть. Здесь самая удобная форма тренировок кроликов – исспользуются все их качества, которые есть в природе. Им ничего не навязывается, их долго не мучают для того, чтобы чему-то научить.

Таких як Бублик, у суботу в харківському зоопарку збереться близько  п’ятнадцяти учасників з Харкова, Києва, Дніпропетровська та Запоріжжя. За словами організаторів перегонів, кролям доведеться пройти декілька видів змагань – вони стрибатимуть у висоту, довжину та долатимуть десяти метрову дистанцію. Як саме будуть поводити себе кролі- спортсмени, ніхто не передбачує. Організатори навіть не виключають можливості побити світовий кролячий рекорд:  стрибок на дев’яносто сантиметрів.  У фіналі заходу -  на переможців чекатиме нагородження.

Анастасія Настенко координатор Українського форуму кролівників

-Будет награждение проходить – победителям « самый высокий прыжок», «самый длинный прыжок», и «самая длинная дистанция» будут вручаться вкусные призы, кубки, как на настоящих соревнованиях, и наградные розетки.

Також організатори зазначили – цінні подарунки отримують не лише переможці. По закінченню перегонів – Харківському зоопарку подарують кілька декоративних кроликів учасників. А ось і вже отриманий зоопарком подарунок – спеціальна кроляча клітка, коштовністю в декілька тисяч гривень – вже встановлена на його території.

Наталя Сіромаха