13 харків’ян отримали професію водія тролейбусу

28.09.2020 15:44   -
Автор:
Майже півроку навчання і нова професія. 13 харків'ян пройшли курси водіїв тролебусів у депо №2. Серед них і Олексій Іншин. Чоловік працював водієм звичайних автомобілів, але вирішив підвищити кваліфікацію та вже третій день працює на маршруті.
 
Олексій Іншин водій тролейбусу
 
Я думаю, что это профессия будущего потому, как электротранспорт сейчас развивается и мы будем стараться на благо города работать, всех харьковчан и не подводить трудовой коллектив тоже. 
 
До того ж, зазначає Олексій Іншин, місто надає можливість молодим кадрам не лише отримати нову професію, а й працювати у комфортних умовах.  
 
Олексій Іншин водій тролейбусу
 
В лице Кернеса Геннадия Адольфовича, он заботится о харьковчанах о нас заботится, обновляется подвижной состав, дороги улучшаются, все идет своим чередом. Не все, конечно, получается сначала, все обновляется постепенно.
 
І дійсно, оновлення рухомого складу ведеться і очікується також протягом наступного року. Міські депо отримають 50 нових тролейбусів з автономним ходом, зазначає директор депо Дмитро Липовий. 
 
Дмитро Липовий директор КП "Тролейбусне депо №2"
 
Есть определенный график поставки. В этом месяце будет получено три штуки. Первый вы уже видите, он есть уже на территории депо, в следующем месяце будет три штуки и, я думаю, что в октябре месяце мы должны будем запустить уже один из первых маршрутов. 
 
Новим тролейбусам-нові водії. При тролейбусному депо працює навчально-курсовий комбінат, де не лише готують нових спеціалістів, а й проводять підвищення кваліфікації для діючих працівників депо.   
 
Євгеній Босенко начальник навчально-курсового комбінату КП "Тролейбусне депо №2"
 
Перші 4 місяці – це вивчання теоретичних занять, це корування учбовими тролейбусами. І після перших чотирьох місяців кандидати у водії складають іспити у сервісних центрах і отримують водійське посвідчення. Після того, як водійське посвідчення вони отримали, вони мають змогу вийти на виробничу практику – це в лінії перевезення пасажирів під наглядом водіїв-наставників і отримання навичок практичного керування вже в лінії. 
 
Отримати професію водія тролейбусу може будь-яка особа, незалежно від статі, яка досягла 21 року. 
 
Дмитро Липовий директор КП "Тролейбусне депо №2"
 
Для того, чтобы более качественно подойти к выбору будущего курсанта, мы даем возможность сотруднику поработать у нас на предприятии. И когда будущий уже водитель, приступив к работе на предприятии, к примеру, в должности кондуктора, он понимает, как это выглядит, он изучает город, он изучает специфику уже профессию, которая имеет какие-то корни с с водительской, его будущей, то на этом этапе проходят они профотбор и после этого, практически 100% все, кто уже учились и работали, они становятся водителями и доходят до финальной точки. 
 
Набір на курси водіїв тролейбусів здійснюється безперервоно. Наразі на комбінаті проходять начання 28 харків'ян, які вже у новому році зможуть вийти на маршрути.