12 квітня 1961 року Юрій Гагарін вперше у світі здіснив орбітальний обліт планети Земля

12.04.2013 18:53   -
Автор:

Сквер Двадцять третього серпня. Пам'ятний знак на честь космонавтів. Сьогодні з нагоди професійного свята біля нього зібралися працівники ракетно-космічної галузі, інженери, льотчики-космонавти, співробітники планетарію і школярі, щоб покласти квіти і вклонитися тим харків'янам, які зробили чимало для освоєння всесвіту.

Галина Железняк директор Харківського планетарію

-День, который мы называем, всемирный день авиации и космонавтики, является на самом деле очень важным праздником не только для тех, кто был связан с космическим направлением ск это тысячи, сотни тысяч, если говорить вообще о глобальности космонавтики, людей, которые работают на предприятиях, огромное количество людей, не только для них важен этот праздник, потому что первый полет человека в космос, полет Юрия Гагарина перевернул сознании людей ощущение того, что мы можем, он поднял нас всех в небо, пролетев над планетой.

На одному з таких підприємств з нагоди дня космонавтики представники обласної та міської адміністрацій привітали і нагородили грамотами всіх тих, хто робить чималий внесок у розвиток ракетно-космічної галузі Харківщини та країни в цілому.

Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови, директор Департаменту економіки та соціального майна

-Я хочу пожелать успехов вам в нелегком таком, но таком нужном, и надеюсь, в материально полезном труде, успехов вам в работе и благополучия в семьях.

Олександра Суфіянова