100 дней работы. Руководители патрульной полиции отчитались перед журналистами

25.12.2015 15:10   -
Автор:

Порушення правил дорожнього руху, паркування в недозволеному місці, водіння авто у стані сп'яніння. За три місяці роботи патрульні поліцейські зафіксували понад сімдесят тисяч правопорушень, звітують керівники служби.

Сергій Бірбасов начальник Управління превентивної діяльності патрульної поліції

Патрульные полицейские , в первую очередь, они выходят для того, чтобы первое: это быстро приехать, быстро оказать помощь человеку. И оказать помощь – это не значит карать. Достаточно в некоторых случаях проведения профилактической беседы для того, чтобы человек понял, что в дальнейшем так вести себя не стоит.

Зараз по місту курсує сто поліцейських патрульних бригад, звітують правоохоронці. Однак нещодавно особовий склад порідшав. Двадцять п'ять чоловік звільнилися.

Ольга Юськевич начальник Управління патрульної поліції Харкова  

З них 11 під час ще навчання. Всі інші за власним бажанням у зв'язку з важким графіком роботи. Велике навантаження, не кожен витримує.

Та поки, зазначає Ольга Юськевич, людей вистачає. І у планах реалізувати низку нових проектів. Серед таких – під назвою "поліцейське піклування". В рамках нього патрульні поліцейські, у разі необхідності, супроводжують городян додому.

Ольга Юськевич начальник Управління патрульної поліції Харкова

Це похилого віку люди, з обмеженими фізичними можливостями, це дуже п'яні, особи в стані сильного алкогольного сп'яніння. Так само стосується дітей: або хтось з дітдому втік, або в кого немає законних опікунів, або є, то ми доставляємо до цих закладів.

Це не повний перелік посадових обов'язків. До патрульних можно буде звертатися, коли потрібно зняти кішку з дерева, або затопили сусіди, кажуть правоохоронці. Незабаром у Харкові з'являться, ще і піші патрулі. Вони почнуть курсувати по місту на новорічні свята.