Відомий вихованець харківського волейболу передав понад чверть мільйона гривень на «бавовну» для окупантів

04.02.2023 14:16   -

Капітан національної збірної України з волейболу Олег Плотницький зібрав чималу суму в рамках свого іменного «Великого збору для ЗСУ». Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Олег Плотницький – випускник відділення волейболу Харківського обласного вищого училища фізичної культури та спорту (зараз Харківський фаховий коледж спортивного профілю). Професійну кар’єру він розпочинав теж у Харкові, де виступав за місцеві волейбольні команди «Юракадемія» та «Локомотив». Зараз грає за провідний італійський волейбольний клуб – «Перуджа», з яким наприкінці 2022 року виграв клубний чемпіонат світу. Капітан національної збірної України з волейболу, з якою восени минулого року дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу.

Новини Харкова: Олег Плотницький передав ЗСУ понад чверть мільйона гривень

Збір коштів для Збройних сил України вихованець харківського волейболу проводив спільно з популярним волейбольним Інтернет-виданням volleyball.ua. До речі, за рішенням організаторів «Великий збір для ЗСУ» тривав більше, ніж був запланований спочатку, а ще під час його проведення Олег Плотницький повідомив про своє рішення подвоїти кожен донат, який перерахують небайдужі люді.

Остаточна сума, яку вдалося зібрати, склала 260 тисяч гривень! Половина з них й були саме благодійні внески. Іншу половину, а це ще  130 тисяч гривень, як і обіцяв, особисто додав лідер і капітан національної збірної України з волейболу.

Всі кошти з «Великого збору для ЗСУ з Олегом Плотницьким», як і було заявлено перед його стартом, наразі вже надіслані до Благодійного Фонду Сергія Притули, а саме на проєкт «Бавовна».

Серед всіх, хто зробив донати від 200 гривень і більше було розіграно три коштовних призи: ігрова футболка волейбольної збірної України від Олега Плотницького, в якій він грав на чемпіонаті світу-2022; тренувальна форма італійської «Перуджі» від Олега Плотницького; фірмовий волейбольний м’яч «Mikasa VLS300».

Також був вручений окремий приз за найбільший донат в рамках «Великого збору» – ігрову футболку італійської «Перуджі» від Олега Плотницького з автографами лідерів команди: Олега Плотницького, Сімоне Джанеллі та Вільфредо Леона. А отримав його Владислав Данилюк, який зробив внесок у 16 тисяч грн.

До речі, Олег Плотницький не вперше займається благодійністю під час війни з російськими інтервентами. Раніше ми також повідомляли про те, що відомий український волейболист долучався до масштабної відправки гуманітарних вантажів до України.