В Україні зросла кількість постраждалих спортивних об’єктів через військову агресію рф

27.03.2023 12:30   -
В Україні зросла кількість спортивних об’єктів постраждалих через агресію рф

Нові дані оприлюднив заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний в нещодавньому ефірі на одному з національних телеканалів. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як зазначив заступник міністра молоді та спорту, наразі в Україні через війну постраждали 343 спортивні об’єкти. З них 95 – зруйновано повністю або знищено частково.

На початку цього року в країні було 320 постраждалих спортивних об’єктів. З них 87 – зруйновано повністю або зазнали суттєвих пошкоджень. За перші три місяці 2023 року нові випадки руйнації спортивних об’єктів більше всього зафіксовані в Донецькій та Херсонській областях.

Загалом з початку війни суттєвих втрат зазнала спортивна інфраструктура у дев’яти регіонах України – Луганській, Донецькій, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Дніпропетровській, Чернігівській та Сумській областях.

Серед найбільших зруйнованих окупантами спортивних об’єктів Матвій Бідний зокрема відзначив й харківський спортивний комплекс «Політех», а також басейн «Нептун» у Маріуполі, спеціалізовану велотрасу ВМХ у Лимані, стадіон у Волновасі та інші. Коментуючи вартість відновлення зруйнованої агресором спортивної інфраструктури, спортивний чиновник зауважив, що наразі пошкодження оцінюються у близько 250 мільйонів доларів.

«Зараз йде підготовка та централізоване планування системної роботи із відновлення спортивної інфраструктури. Зрозуміло, що відновлювати її треба буде вже за новими стандартами та нормами, повністю враховуючи всі сьогоднішні вимоги», — наголосив Матвій Бідній.


При цьому він підкреслив, що питання повного відновлення спортивних об’єктів буде актуальне вже після закінчення війни, а поки головне — це наближення дня нашої Перемоги, щоб потім можна було з новими силами взятися до відбудови України.

Також раніше ми повідомляли, що українські гімнастки нещодавно провели зворушливу фотосесію на руїнах знищеного російськими агресорами харківського спортивного комплексу «Політех».

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.