В Україні триває онлайн-реєстрація на відбір до національної збірної «Ігор нескорених-2023»

09.03.2023 13:55   -
Фото: Міністерство у справах ветеранів України

Міністерство у справах ветеранів України продовжує прийом заявок від українських військовослужбовців і ветеранів війни з рф на участь у Всеукраїнських змаганнях «Ігри нескорених». По це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий». 

Переможці цих національних змагань відберуться до збірної України, яка виступить наприкінці квітня цього року на міжнародних «Іграх нескорених» у німецькому Дюссельдорфі.

Останній день прийому заявок на участь у відборі – 14 березня, а подати її можна на спеціальній платформі Е-ветеран.

Щоб подати заявку необхідно авторизуватись за допомогою КЕП або через BankID чи додаток «Дія». Як відзначають організатори, заповнення аплікаційної форми доволі просте й займе не більше 5 хвилин: необхідно вказати свої ідентифікаційні і контактні дані, обрати вид спорту, вказати свої фізичні характеристики (такі як вага та домінуюча рука) і розмір одягу.

Також необхідно додати до заявки:

  • висновок ВЛК, МСЕК або інші первинні документи, що засвідчують поранення/травму/хворобу внаслідок бойових дій;
  • довідку від лікаря спортивної медицини (аби впевнитись, що заняття обраним вами видом спорту не нанесуть шкоди здоров’ю);
  • військовослужбовці також додають довідку про те, що вони проходять військову службу (будь-який документ про проходження служби у військовій частині).

Участь у відборі можуть взяти особи, які отримали поранення/травму/хворобу під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Це українські військовослужбовці, ветерани війни, особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту,  особи, звільнені з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах

У разі виникнення запитань можна зателефонувати за номером +380 (63) 230-23-25.

На Всеукраїнських змаганнях «Ігри Нескорених», за результатами яких й сформують склад української збірної, у наших незламних військових буде можливість проявити себе в одному чи двох з дев’яти видів спорту, а саме: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, пауерлiфтинг, веслування в приміщенні, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс та баскетбол на візках. 

Змагання будуть проводитися відповідно до правил Міжнародного паралiмпiйського Koмітету та міжнародних федерацій зі згаданих видів спорту. 

Відзначимо, що перші міжнародні Ігри нескорених («Invictus Games») відбулися у 2014 році в Лондоні. Вони були засновані британським принцом Гаррі і розраховані на військових з різних країн світу, які відновилися після важких поранень, а також ветеранів війн. 

Загалом відбулось вже 5 міжнародних Ігор Нескорених, на трьох з них виступала українська команда.  

У минулому році «Invictus Games» проходили у Гаазі (Голландія) і зібрали представників з 19 країн. Українська збірна виборола на них 5 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей. 

ОСТАННІ НОВИНИ