Українські гімнастки показали знищений ворогом СК «Політех» (ФОТО)

01.03.2023 09:41   -
Українські гімнастки показали знищений ворогом СК «Політех» (ФОТО)

Одним із перших фотосесію гімнасток на руїнах спортивного комплексу Харківського технічного університету оприлюднив у своїх соцмережах міністр молоді та спорту України, президент Національного олімпійського комітету, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

«Колись тут вирували спортивні емоції…Тут тренувалися, змагалися, раділи здобутим нагородам і переживали першу гіркоту поразки. Але в одну мить все перетворилося на руїни — спортивний комплекс Харківського політехнічного інституту зруйнували російські ракети… Для тих, у кого спорт поза політикою і хто готовий вітати спортсменів з росії та білорусі на міжнародних змаганнях, в тому числі Олімпійських іграх, українські гімнастки-художниці зробили світлини у розгромленому спорткомплексі… Спортсмени України — сильні та незламні! Переможемо! Відбудуємо! Відновимо!», – прокоментував Вадим Гутцайт фотосесію у знищеному російськими загарбниками спортивному комплексі провідного харківського вишу.

Автором зворушливих світлин став харківський фотограф Максим Подопригора, який, до речі, на протязі тривалого часу професійно висвітлює й багато українських та міжнародних змагань саме з художньої гімнастики.

Відомий на всю Україну спортивний комплекс «Політех» постраждав внаслідок ракетного удару російських загарбників у ніч на 24 червня минулого року. В будівлю влучили дві ракети «Іскандер», які були випущені з Білгородської області рф. На щастя внаслідок тих ударів обійшлося без жертв. Проте сама споруда спорткомплексу НТУ «ХПІ» зазнала значних руйнувань…

Раніше в СК «Політех» регулярно проходили міжнародні, національні та обласні змагання з багатьох видів спорту, в тому числі, баскетболу, водного поло, бадмінтону, боротьби, художньої гімнастики, плавання, дзюдо, плавання в ластах. Також спорткомплекс відвідували студенти НТУ «ХПІ», які займалися тут у різноманітних спортивних секціях.

Нагадаємо, що загалом за даними Міністерства молоді та спорту України від російських окупантів в Україні постраждало більше трьохсот спортивних об’єктів. З них 87 – зруйновано повністю або зазнали суттєвих пошкоджень.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.