У росії відібрали право на проведення чемпіонату світу з водних видів спорту

12.02.2023 12:06   -
У росії відібрали право на проведення чемпіонату світу з водних видів спорту

Світова тотальна ізоляція рф продовжується, зокрема й у спорті. Так, Міжнародна федерація плавання вирішила перенести місце проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2025 року, який повинно було прийняти російське місто Казань. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

За рішенням Міжнародної федерації плавання (World Aquatics) право провести чемпіонат світу з водних видів спорту 2025 року замість Казані отримав Сінгапур.


Ще з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну World Aquatics заявила, що позбавить рф права приймати міжнародні змагання під своєю егідою. Так, наприкінці лютого минулого року Міжнародна федерація плавання оголосила про скасування у росії юніорського чемпіонату світу, який також мав пройти у Казані. Тоді світовий турнір перенесли до Перу. Тепер же в світовій федерації визначились із господарем вже дорослого чемпіонату планети.


У Сінгапурі є все, чим ми сподіваємося поділитися з нашими спортсменами: об’єкти світового класу, перевірений досвід проведення заходів найвищої якості та комплексний підхід до водних видів спорту, – прокоментував перенос чемпіонату планети президент World Aquatics Хусейн Аль-Мусаллам.


Відзначимо, що «водний» чемпіонат світу включає змагання з шести видів спорту – плавання, стрибки у воду, плавання на відкритій воді, синхронне плавання, водне поло та хай-дайвінг.


До речі, Міжнародна федерація плавання також відсторонила російських та білоруських спортсменів від участі у всіх топових змаганнях. Зокрема, атлети країн-агресорів пропустили минулорічний чемпіонат світу з водних видів спорту, який проходив у Будапешті.


Також нагадаємо, що росіяни та білоруси не виступали й на минулорічному чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який приймав Рим. А щоби привернути ще більше уваги до України організатори Євро-2022 зняли тоді ефектний промо-ролік головними героями якого стали харківська плавчиня Карина Снітко та відомий італійській плавець, олімпійській чемпіон, Грегоріо Пальтріньєрі.

Раніше ми також повідомляли про те, що Верховна Рада України звернулася до МОК щодо російських та білоруських спортсменів.