У Харкові відбудеться фінал Кубка України з тайського боксу

17.10.2019 16:41   -
Автор:
Як повідомив президент Харківської федерації таїландського боксу Віталій Височин, у змаганнях візьмуть участь 300 спортсменів з 15 областей України, в тому числі Миколаївської, Одеської, Київської, Донецької, Січеславської областей, міста Києва та ін.
За словами начальника управління з питань фізкультури і спорту Костянтина Курашова, проведення фінальних поєдинків з тайського боксу дозволить Харкову проявити себе і заслужити право претендувати на ще більш серйозні турніри.
«Традиції тайського боксу в Харкові дуже сильні, у нас один з найдосвідченіших тренерський склад. Ми сподіваємося, що успішно проведемо фінал Кубка, і наступного року нам довірять провести в Харкові чемпіонат України», – зазначив Костянтин Курашов.
Про те, що в Харкові створена одна з найсильніших шкіл тайського боксу не тільки в Україні, а й за її межами, зазначив і головний тренер збірної команди України з тайського боксу, віце-президент Української національної федерації тайського боксу Павло Євтушенко. За його словами, нещодавно склад збірної поповнився двома молодими харківськими спортсменами – Микитою Гончаренком та Євгеном Батюком, які стали чемпіонами світу серед юніорів 2019 року у Туреччині.
«Харків – одна з серйозних кузень таїландського боксу. Родоначальником харківської школи є тренер Володимир Цуканов. Він створює стиль і напрямок цього виду спорту, який дуже конкурує на світовому рівні. Мені було дуже приємно працювати з харківськими хлопцями, які здобули перемогу на чемпіонаті світу. Вони знають, що таке навантаження і як витримувати всі труднощі, і все це, в тому числі, заслуга роботи тренера», – підкреслив Павло Євтушенко.
Урочисте відкриття фіналу Кубка України з тайського боксу відбудеться 18 жовтня, початок – о 12:00.
19 жовтня в рамках змагань відбудуться півфінальні поєдинки, а 20 жовтня – фінали. Початок поєдинків – о 10:00.