Еліна Світоліна зібрала майже чверть мільйона євро на благодійному вечері в Монако (ФОТО)

06.12.2022 14:35   -
Фото: Інстаграм Еліни Світоліної

Найбільш титулована тенісистка в історії України, почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна провела благодійний вечір на підтримку України та зібрала чималу суму. Про це повідомляють Харьковские известия.

Щорічний благодійний захід відбувся в яхт-клубі Монако та проходив під патронатом князя Монако Альбера ІІ. В рамках гала-вечора від Еліни Світоліної відбувся масштабний благодійний Аукціон, також кошти збиралися за рахунок благодійних внесків.

Загалом, як зазначила екс-третя ракетка світу вдалося зібрати понад 240 тисяч євро.

Фото: Інстаграм Еліни Світоліної

«Цей рік був для мене водночас як найщасливішим, так і найтрагічнішим. Коли ми з Гаелем дізналися про мою вагітність, в Україну увірвалася війна. Навіть зараз я не можу описати всі свої відчуття у той момент. Мені було неймовірно боляче. Я відчувала себе безсилою, тому що не могла зупинити цю жахливу війну. Та я прийняла рішення діяти. Ми провели вже третій благодійний вечір. На ньому нам вдалося зібрати понад 240 000€ для Благодійного фонду Еліни Світоліної, а також для програми United24, започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським. Тож я хочу подякувати моїм любим друзям, гостям і партнерам! Не важливо, що чекатиме на нас у майбутньому. Ми продовжуватимемо робити все можливе для України та наших молодих талантів. Слава Україні!», – написала Еліна Світоліна у своїх соціальних мережах.

Фото: Інстаграм Еліни Світоліної

Відзначимо, що благодійний захід відвідало чимало відомих людей, зокрема й українців. В тому числі, зірка футболу Андрій Шевченко, провідні тенісистки Леся Цуренко і Марта Костюк, ведуча Леся Нікітюк і співак Олег Скрипка. А одним серед численних коштовних лотів на благодійному Аукціоні став прапор, підписаний особисто Президентом України Володимиром Зеленським.

Частина коштів, які зібрали на благодійному гала-вечорі, будуть направлені на закупівлю генераторів для України, інша – буде спрямована на програми благодійного Фонду Еліни Світоліної, зокрема, повоєнного відновлення українського тенісу, підтримки юних українських тенісистів, а також для продовження надання логістичної та матеріальної допомоги родинам підопічних фонду, що постраждали внаслідок масштабної війни в Україні з російськими загарбниками та окупантами.

Також нагадаємо, що зараз триває благодійний Аукціон на потреби ЗСУ від титулованого харківського велогонщика, триразового володаря Кубка світу з велоспорту на треку, призера чемпіонатів Європи, переможця та призера багатьох міжнародних змагань, рекордсмена України Андрія Винокурова.