Росіян та білорусів одним рішенням вигнали одразу з шести зимових видів спорту

26.10.2022 14:25   -


Міжнародна спільнота продовжує вводити чергові відчутні санкції проти рф та білорусі, диктаторські режими яких розв’язали криваву війну в Україні. Чимало обмежень представники країн-агресорів майже щотижня отримають зокрема й у світовому спорту. Нові масштабні санкції наразі запровадила Міжнародна федерація лижного спорту (FIS). Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

На засіданні Ради Міжнародної федерації лижного спорту було ухвалено рішення про відсторонення усіх російських та білоруських спортсменів від міжнародних змагань, які проводяться під егідою цієї організації.

«З увагою до чесності змагань FIS та заради безпеки усіх учасників, а також у відповідності до рекомендацій Міжнародного Олімпійського комітету, FIS продовжує свою позицією щодо заборони участі російським та білоруським командам та атлетам у всіх змаганнях під егідою FIS», – йдеться у заяві на сайті федерації.

Термін відсторонення росіян та білорусів у заяві FIS не конкретизується, але скоріш за все заборона участі в змаганнях стосується усього спортивного сезону 2022/23 рр. До речі, саме про повний бан атлетів рф та білорусі на найближчий сезон наразі написали й норвезькі ЗМІ, які посилаються на коментар свого представника у Раді FIS Еріка Носте.

Цим рішенням FIS російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі одразу в шести зимових видах спорту, які входять до Міжнародної лижної федерації – це лижні перегони, стрибки з трампліна, лижне двоборство, гірськолижний спорт, лижний фристайл та сноубординг.

Заборона також поширюється на суддів та технічних делегатів – вони теж не будуть допущені до стартів під егідою FIS.

Нагадаємо, що цієї осені російські та білоруські спортсмени вже не вперше отримають відчутні спортивні санкції. Так, нещодавно ми також повідомляли що атлетів з країн-агресорів відсторонили від таких масштабних змагань, як Європейські ігри, чемпіонати Європи з футболу і жіночого баскетболу. До того ж міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт наполягає, що росіян та білорусів не повинно бути і на літніх Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Це лише доводить той вже беззаперечний факт, що своїми терористичними діями в Україні рф та білорусь впевнено продовжують заганяти себе у прірву, становитися справжніми ізгоями у світі та отримувати тотальну ізоляцію усюди.