Перша ракетка світу Іга Свьонтек розпочала благодійний збір для українських дітей

15.01.2023 11:05   -
Фото: Instagram Ігі Свьонтек

Титулована польська тенісистка, лідер світового рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Іга Свьонтек оголосила про продаж іменних футболок. Виручені кошти будуть витрачені на українських дітей, які постраждали від війни з російськими загарбниками. Про це повідомляє спортивна редакція Харковских известий.

Відповідний пост на польській та англійській мовах перша ракетка світу виклала на своїх сторінках у соціальних мережах.

«Пам’ятаєте, як ви запитували у мене в коментарях, де можна придбати футболки IGA & FRIENDS, або футболки 1GA? Відтепер це можна зробити на сайті Allegro Charytatywni, де разом з UNICEF Polska ми знов збираємо кошти на допомогу дітям, які через війну в Україні були змушені залишити свою батьківщину. До лімітованих футболок, які раніше мали лише люди з мого найближчого оточення, я також додаю унікальні сувеніри з минулого сезону. На благодійний аукціон я виставляю чотири комплекти одягу та взуття з кожного з турнірів Великого Шолому. Буду вдячна, якщо ви підтримаєте цю справу», – написала провідна тенісистка планети.

Відзначимо, що Іга Свьонтек підтримує Україну від самого початку повномасштабної війни з російськими агресорами. На міжнародних турнірах протягом 2022 року вона постійно виступала з жовто-блакитною стрічкою на одягу.

Також ми повідомляли, що у Кракові Іга організувала та провела масштабний благодійний тенісний захід, на якому було зібрано понад 400 тисяч євро. До речі участь у цьому заході взяла й найкраща тенісистка в історії України, почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, нагадаємо, що благодійний захід на підтримку України за участю провідних тенісистів світу відбувся нещодавно й в рамках цьогорічного Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, який зараз триває у Мельбурні. На ньому було зібрано понад 200 тисяч доларів. А серед учасників цього благодійного тенісного шоу був й найстаріший діючий тенісист планети, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, 98-річний харків’янин Леонід Станіславський.

ОСТАННІ НОВИНИ