Переможцем благодійного Аукціону від лідера збірної України з велоспорту став австралієць

13.09.2022 14:07   -
Переможцем Аукціону «Допоможемо по-чемпіонськи!» Тон Хайдон (фото)

Незламний Харків та сильну Україну продовжують підтримувати люди з усього світу, вносячи і свій внесок в потужний спротив російський агресії. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Так, переможцем благодійного Аукціону в рамках проекту «Допоможемо по-чемпіонськи!» від лідера національної збірної України з велоспорту ВМХ, куп’янчанина Владислава Сапожникова став мешканець Австралії – Тон Хайдон.

Нагадаємо, що тріумфатор Кубка Європи-2021, срібний призер чемпіонату Європи-2019, багаторазовий переможець та призер етапів Кубка Європи, чемпіонатів та Кубків України з велоспорту ВМХ, майстер спорту України міжнародного класу Владислав Сапожников виставив на благодійний Аукціон унікальну футболку-джерсі збірної України, в якій він успішно виступав на топових міжнародних турнірах. Також до лоту був доданий цікавий приз від Федерації Велосипедистів Харківської області – повний комплект стильних нагород з чемпіонату України з велоспорту ВМХ, що проходив у Куп’янську.

Всі зібрані кошти з Аукціону та додаткового рахунку, на який бажаючі могли внести будь-яку суму, Владислав вирішив передати харківським волонтерам (контактна особа Олена Мельник), які допомагають пораненим воїнам ЗСУ в шпиталях Харкова та Харківської області.

У підсумку Тон Хайдон викупив лот за 6500 грн і після завершення Аукціону одразу надіслав ці кошти українському спортсмену. Також переможець Аукціону оплатив доставку лоту в Австралію. До речі, зацікавленість Тона Хайдона в придбані цих призів була не випадковою. Він сам займається велоспортом ВМХ, а у 2017 році був навіть в українському Куп’янську, де спостерігав за перипетіями чемпіонату України з цієї олімпійської дисципліни велоспорту, який проходив на спеціалізованій трасі в цьому прекрасному місті на Харківщині.

Також в рамках Аукціону від небайдужих людей на додатковий рахунок надійшло ще 1860 грн. Тож загалом з Аукціону та додаткового рахунку було зібрано 8360 грн. Всі ці кошти Владислав Сапожников вже надіслав волонтерам, і найближчим часом ми відзвітуємо, на які потреби поранених воїнів ЗСУ були витрачені ці кошти.

Загалом, в рамках проекту «Допоможемо по-чемпіонськи» було проведено вже п’ять благодійних Аукціонів з провідними спортсменами Харківщини, з яких вдалося зібрати вже близько 40000 гривень.

Так, на кошти з благодійного Аукціону від олімпійського чемпіона зі стрільби з лука Віктора Рубана (10100 грн) волонтери придбали для захисників Харкова планшет, а також потужне захисне скло та чохол до нього. Крім цього, ми проводили й спільний благодійний Аукціон з першою ракеткою України з бадмінтону Артемом Почтарьовим, з якого вдалося зібрати майже 8 тисяч гривень. Ці кошти були витрачені волонтерами на паливо та обслуговування авто, на яких вони регулярно розвозять продуктові набори для мешканців Харкова та області. З благодійного Аукціону від лідера жіночої збірної України з шорт-треку Марії Долгополової (7100 грн) волонтери придбали для одного з підрозділів ЗСУ під Харковом лазерний далекомір, а на кошти від Аукціону чемпіонки світу та Європи, дворазової призерки Олімпійських ігор з синхронного плавання Анастасії Савчук (4444 грн) волонтери закупили 150 кг сухих кормів для собак і котів у Харкові.


Відзначимо, що благодійний проект “Харьковских известий” та провідних спортсменів і тренерів Харківщини «Допоможемо по-чемпіонськи!» триває. Тож запрошуємо наших найкращих спортсменів та тренерів, які бажають допомогти місту-герою Харкову, відгукнуться на наш заклик. Далі буде.

Слава Україні, Перемога вже близько!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що як у прифронтовому Харкові День фізичної культури і спорту відзначали (відео).