Найвідоміший світовий тенісний турнір проведе серію благодійних заходів на підтримку України

27.04.2023 11:28   -
Вімблдонський турнір - благодійні заходи на підтримку України
Фото: www.wimbledon.com

В рамках знаменитого Вімблдонського турніру з тенісу організатори запланували цього року кілька масштабних благодійних проєктів, які будуть спрямовані на підтримку українців. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Про наміри підтримати Україну, яка продовжує запеклу, відчайдушну та успішну боротьбу з російськими загарбниками, повідомив голова Всеанглійського тенісного клубу (All England Club) Ян Г’юїтт. Він відзначив три благодійні напрямки, які будуть реалізовані в ході проведення цьогорічного Вімблдону.

По-перше, організатори найстарішого тенісного турніру (проходить на трав’яних кортах Всеанглійського тенісного клубу з 1877 року) вирішили направити на допомогу України один фунт стерлінгів з кожного проданого квитка на нинішні змагання. Орієнтовна сума від такої акції повинна скласти понад 500 тисяч фунтів.

По-друге, Всеанглійський тенісний клуб разом з Британським Червоним Хрестом збирається запросити на один турнірний день тисячу українських біженців, які зараз знаходяться у Великій Британії. Їх забезпечать квитками, транспортом, їжею та напоями.

І по-третє, All England Club повністю покриє витрати українських тенісистів та тенісисток, заявлених на Вімблдон-2023. Це стосується українських гравців, як основної сітки, так і кваліфікації. Також їм нададуть корти для підготовки до матчів Вімблдону на трав’яному покритті.

Цього року організатори Вімбілдону були змушені допустити до змагань нейтральних російських та білоруських тенісистів. Таке рішення, вони пояснили тиском з боку керівних тенісних органів, які минулого сезону позбавили турнір Великого шолому в Лондоні рейтингових очок якраз за не допуск тенісистів з країн-агресорів до змагань.
Втім, за словами Яна Г’юїтта відповідний дозвіл не змінить позицію британців, щодо війни в Україні.

«Це було важке та складне рішення, яке було прийнято за підтримки нашого уряду та міжнародних організацій, зацікавлених у тенісі, але жодним чином воно не зменшує нашого повного засудження незаконного вторгнення росії в Україну», – підкреслив голова All England Club.

Відзначимо, що кваліфікація нинішнього Вімблдону пройде з 26 по 29 червня, а з 3-го липня розпочнуться змагання в основній сітці турніру.

На знаменитому британському турнірі Великого шолому планує зіграти й найбільш титулована українська тенісистка в історії, екс-третя ракетка світу, почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна. У 2019 році багаторічна лідерка українського жіночого тенісу дійшла на Вімблдонському турнірі до півфіналу.

Нагадаємо, що Еліна Світоліна на початку цього місяця поновила свою кар’єру після річної паузи, пов’язаної з вагітністю та народженням доньки. А напередодні свого дебютного матчу нинішнього сезону на турнірі WTA 500 в американському Чарльстоні, Еліна стала співорганізатором благодійного турніру, метою якого був збір коштів для допомоги постраждалим від війни в Україні, яку розв’язала росія за підтримки білорусі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.